AÖF sınav sonuçları açıklandı! Tıkla Sorgula

AÖF sınav sonuçları açıklandı! Tıkla Sorgula
AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Açıköğretim öğrencilerbüüyk bir merakla ATA AÖF ve AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İşte AÖF sonuçları ile ilgili detaylar...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016 yılı bahar dönemi dönem sonu sınavının sonuçları açıklanması bekleniyor. 4-5 Haziran tarihinde düzenlenen AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz anadolu.edu.tr adresinden takip edebileceğiniz gibi haberimizdeki linktende ulaşabilirsiniz. İşte AOF sinav sonuc giriş ekranı...

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4-5 Haziran tarihinde yapılan AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. AÖF sınav soruları ve cevap anahtarları sınavdan sonra hemen yayınlandı. AÖF sınav sonuçlarının sınavdan sonra on beş gün içerisinde açıklanıyor.

AÖF Sınav Notunun Başarı Katsayısı
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; Herhangi bir dersin, ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

Başarı Notu - Harf Notu

 95,00            100 AA
90,00             94,99 AB
86,00             89,99 BA
82,00             85,99 BB
78,00             81,99 BC
74,00             77,99 CB
70,00             73,99 CC
0                    69,99 FF

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.