Kurtulmuş'tan Rusya açıklaması

Kurtulmuş'tan Rusya açıklaması
Erdoğan'ın Putin'e yazdığı mektubu hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri işaret ederek, "Ümit ederim ki Rusya'dan da benzer bir sinyal gelecektir" ifadesini kullandı.

 

 

 

"Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili başlayan süreçte Türkiye olarak görüşlerimizi açık bir şekilde ifade ettik. Rus uçağı kasten düşürülmüş değildir.

En başta itibaren, Sayın Cumhurbaşkanımız da bizler de eğer bu uçağın kimliği bilinseydi başka bir sonuç olurdu denmiştir. Ne Türkiye Rusya’dan ne Rusya Türkiye’den vazgeçemez.

Bu kadar derin ilişkileri olan, komşu iki ülkenin arasındaki ilişkinin normalleşmesidir esas olan. Ümit ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın mektuplarıyla birlikte bu normalleşme sürecinde önemli adım atılmıştır.

Bu normalleşme sürecinin aynı zamanda beyanıdır. Bu şu anlama gelmiyor. Türkiye’nin bu sürecin normalleşmesine ilişkin iradesinin de aynı zamanda beyanıdır öyle görmek lazım.

"RUSYA'DAN DA BENZER BİR SİNYAL GELECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM"

En kısa zamanda uçak krizi ile başlayan Türkiye Rusya arasındaki ilişkilerde düzelme ortaya çıkar. Ancak bu şu anlama gelmiyor, Türkiye ile Rusya bütün siyasi konularda anlaşıyorlar anlamına gelmiyor. Suriye başta olmak üzere görüş ayrılıklarımız devam edebilir.

Asıl olan barışın tesis edilmesidir. Ortaya çıkan huzursuzluk konusu olan meselelerin aşılabilmesidir. Ümit ediyorum Rusya tarafından da benzer bir sinyal gelecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.