İzdivaç programları bitecek mi?

İzdivaç programları bitecek mi?
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Televizyonlarımızın, toplumsal duygularımızı rencide edecek programları çok reyting alıyor diye yayınlamasının çok doğru olmadığı kanaatindeyim." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TVYD'nin iftar yemeğinde evlilik programlarına ağır eleştiriler yöneltti.

'TOPLUMSAL DUYGULARIMIZI RENCİDE EDEN PROGRAMLAR...'
Reytingin bir başarı ölçüsü olduğunu ama her şey olmadığını aktaran Kurtulmuş, "Televizyonlarımızın toplumsal duygularımızı rencide edecek, bizim gelenek ve göreneklerimizi, genel olarak toplumun çok büyük kitlesinin kabul etmiş olduğu adet ve geleneklerimizle çelişecek, bunları ufalayacak ve değersiz hale getirecek, bizim medeniyet ve kültürel birikimlerimizi yok sayacak ya da onları değersiz hale getirecek programları çok reyting alıyor diye yayınlamasının çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Göreceksiniz ki uzun dönemde çok reyting alan programlar üzerinden hiçbir televizyonun ayakta durması mümkün değildir." diye konuştu.

Kurtulmuş, TRT'de yayımlanan Diriliş dizisinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydederek, sözlerini "Bir medya kuruluşunun veya medya mensubunun değerli olması bizatihi onun şahsıyla ilgili bir şey değildir. Esasında kuruluşun ve medya mensubunun değerli olması başka insanlara ne kadar değer verdiği, insan haklarına, bireysel onuruna ne kadar riayet ettiği ve bunun ne kadar ciddiye aldığıyla ölçülür." diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum