Yavru Köpeklerde Sık Görülen Hastalıklar

Yavru Köpeklerde Sık Görülen Hastalıklar
Bir yavru köpeğe sahip olabilmek, yediden yetmişe birçoğumuzun hayallerini süslemektedir.

Sonsuz sevimlilikleri ve afacanlıkları ile gönlümüzü daha evimize girdikleri ilk andan itibaren fetheden yavru köpekler, uzun yıllar bizimle birlikte yaşayarak adeta bir hayat arkadaşı haline gelmektedirler. Satılık köpek almadan önce bilinmesi gereken en önemli konulardan birisi de; yavru köpeklerde sıklıkla görülen hastalıkların neler olduğu ve bunların ne şekilde tedavi edilebileceğidir. Bir üreticiye veya bir evcil hayvan dükkânına giderek bir yavru almak kolay bir iş gibi görünse de, satılık köpek türleri içerisinde bazı hastalıklara yatkın olan türleri bilmeniz ve köpek seçiminizi de buna göre yapmanız ilerleyen süreçlerde sizin yararınıza olacaktır.

Uyuz Hastalığının Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Bir deri hastalığı olan uyuz, ülkemizde bulunan genç, yaşlı pek çok köpek üzerinde sıklıkla görülmektedir. Uyuzun çeşitli türleri vardır ve köpeğe bir kez dadandığında kolay kolay geçmemekle birlikte hayvana da büyük rahatsızlık veren bir hastalık türüdür. Uyuzun sebepleri arasında; keneler, pireler, başka hayvanlarla ortak olarak kullanılan tasma, yatak ya da mama kapları, uyuz rahatsızlığı geçiren başka bir hayvanla doğrudan temas gibi faktörler bulunmaktadır. Kuduz ayrıca sokakta ya da açık havada beslenen pek çok köpeğin de en kolay yakalandığı rahatsızlıkların başında gelmektedir.

Özellikle daha korumasız olan yavru köpeklerin üzerinde yerleşen uyuzun belirtileri arasında; şiddetli kaşınma, deride kızarıklık, vücudun genelini kaplayan yaralar ve tüy döküntüleri, yine deri üzerinde kabuklanma, kepeklenme ve derinin kalınlaşması bulunmaktadır. Hastalığın tedavisi için yıkama solüsyonları ve uyuza karşı ilaç enjeksiyonları uygulanmaktadır. Gerekli durumlar da damlalar ya da oral tedavi ile de bu hastalık iyileştirilebilmektedir.

Karaciğer Enfeksiyonu Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Yavru köpeklerin sıklıkla yakalandığı hastalıklardan birisi olan karaciğer enfeksiyonun nedenlerine örnek olarak; hayvanın pis bir ortamda beslenmesi, yiyecek ve su kaplarının düzenli temizlenmemesi, dışkısını yaptığı alanın ilaçlanmaması gibi etkenler verilebilmektedir. Hastalık yavru köpeklerde iştahsızlık, halsizlik, ateş, burunda akıntı, kanlı dışkı ve gözlerde matlaşma belirtileri ile kendini göstermektedir. Tedavisi için; antibiyotik ve vitamin desteği uygulanmaktadır. Yavru uzun süredir yemek yemiyorsa ve ciddi kilo kaybı yaşanıyorsa da serum ile tedavi edilmektedir. Bu hastalıktan uzak durabilmek için; satılık köpek alırken yavru hayvanın iyi kontrol edilmesi ve enfeksiyon kapmış yavru alınmaması gerekmektedir.

Kanlı İshal Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Yavru köpeklerin başına bela olabilen, çok hızlı gelişen ve ilerleyen bir hastalık olan kanlı ishal, gerekli tedavi uygulanmadığı zaman ölümle sonuçlanabilmektedir. Yavru köpeğin yediklerini kusması ve akabinde iştahsızlaşması ile birlikte ilk belirtilerinin anlaşılabileceği bu hastalıkta devam eden evrede yavrunun dışkısında kan pıhtıları görülmektedir. Hasta yavruda kanlı ishal sebebiyle ciddi kan ve su kaybı olmaktadır ve bu durum tedavi edilmediği müddetçe yavruyu hızlı bir şekilde ölüme götürmektedir. Hastalığın tedavisinde; bulantı kesici ilaçlar, serum ve ihtiyaç duyulan anlarda da kan nakli gerekmektedir. Ayrıca korunmak amaçlı geliştirilmiş olan kanlı ishal aşısı da; 1.5 ay ve üzeri yavru köpeklere uygulanabilmektedir.

Sağlıklı Yavru Köpek Seçiminin Önemi

www.kankakopek.com olarak minik dostunuzu kaybetmemeniz ve birlikte uzun bir ömür geçirebilmeniz adına hem sağlıklı hem de iyi beslenen satılık golden ve satılık pug yavrularımız ile sizlere hizmet vermekteyiz. Satılık golden yavrularımız gerekli tüm sağlık kontrollerinden geçirilmiş olup, aşı takvimleri de düzenli olarak uygulanmaktadır. Satılık pug yavrularımız sağlıklı anne ve babalardan elde edilmektedir ve doğdukları andan itibaren anne sütünden kesildikleri döneme kadar uzman bakıcılarımızın kontrolleri altında tutulmaktadır. Kendinize uzun yıllar boyunca bir can yoldaşı edinmek istiyorsanız, dilerseniz satılık golden yavrularımızdan istediğinizi seçebilir ya da daha ufak boydaki satılık pug yavrularımızdan bir tanesini sahiplenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.