Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı skor kaç kaç bitti?

Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı skor kaç kaç bitti?
Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı hangi kanalda saat kaçta başlayavak merak konusu. Taraftarlar heyecanla bu maçı bekliyor. Merakla beklenen Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı skor ne olur? Haberimizin detayından öğrenebilirsiniz...

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki 3. maçında, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. 
Hırvatistan ve İspanya ile olan grup maçları kaybeden A Milliler, Çek Cumhuriyeti'ni yenip, 'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalmak istiyor. 

TÜRKİYE 2-0 ÇEK CUMHURİYETİ

90'
Bollaert-Delelis Stadyumu stadyumunda oynanan maç 0-2 sona erdi.
  
90+2'
Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Cenk Tosun (Türkiye).
  
90+1'
4. Hakem 5 dakikalık uzatma oynanacağını gösterdi.
  
90'
Türkiye takımında oyuncu değişikliği, giren oyuncu Cenk Tosun , çıkan oyuncu Burak Yılmaz
  
90'
Çek Cumhuriyeti oyuncu değişikliği hakkını kullanan taraf. Giren oyuncu Daniel Kolar, çıkan oyuncu Jaroslav Plasil.
  
87'
Sarı kart! Collum,William sarı kartını Josef Sural için kullandı.
  
87'
Hakan Balta az önce bir sakatlık nedeniyle saha kenarına alındı. Ancak önemli birşey yok anlaşılan ve Hakan Balta tekrar sahada.
  
87'
Bollaert-Delelis Stadyumu stadında yarım kalan maç hakem kararıyla devam edecek.
  
86'
Türkiye takımı kurmayları endişeli; sakatlık geçiren oyuncuları Hakan Balta için gelecek haberi bekliyor.
  
85'
Evet sevgili izleyiciler, şimdi Vladimir Darida, sahanın sağ tarafından köşe atışını kullanacak.
  
83'
Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Olcay Şahan (Türkiye)

Peki Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak? 

Ay-yıldızlılar, gruptaki son karşılaşmasını bugün 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Çek Cumhuriyeti-Türkiye karşılaşması TRT 1 ekranlarından canlı yayınla şifresiz olarak yayınlanacak.  

MAÇI İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Lens şehrinde Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta İskoç hakem William Collum düdük çalacak. 

Collum'un yardımcılıklarını vatandaşı Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor'ın yapacağı belirtildi. 


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yapackları Çek Cumhuriyeti maçının satranç gibi oynanacağını belirterek, enteresan skorların çıkabileceğini söyledi.
Fatih Terim, Lens kentinde karşılaşmanın yapılacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda düzenlenen ve kaleci Volkan Babacan'ın da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Grubun ilk iki maçından farklı performans sergilemeleri gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Yarın en başta skor bizim lehimize farklı olmalı. Oyunda bazı farklılıklar olmalı. Çok enteresan bir maç bizi bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarı çıkıyoruz. Onlar kazanırsa garantileyebilirler. Biz kazanırsak, şartları var. O yüzden oyun yarın satranç gibi oynanabilir. Öyle görünüyor. Enteresan skorlar çıkabilir." diye konuştu.
Yarınki maçta kadroda değişikliğe gidebileceğini aktaran Terim, "Değişiklikler olacaktır. 23 kişi seçtiğimize göre, muhakkak ki bazı değişiklikler olabilir ama kısa vadede büyük değişiklikler yapacağımı kimse düşünmesin. Ancak birkaç rotasyon düşünebiliriz." dedi.

Fatih Terim, yarın karşılaşacakları rakiplerini de değerlendirerek, "Çek Cumhuriyeti ile grup aşamasında iki maç oynadık. Direncini her zaman koruyan, oyunu bırakmayan bir takım. İyi oyuncuları var. Tek veya çift santraforda dikkat edilmesi gereken oyuncuları var. Açıkçası, dikkat edilmesi gereken bir ekip. Genel olarak iyi bir Çek Cumhuriyeti izledik. Beğendiğim bir takım." açıklamasında bulundu.
Basın toplantısında ve dünkü antrenmanda moralsiz olduğu gözlenen Terim, "Ben de çelikten bir adam değilim. Zaman zaman ben de duygularımı yaşıyorum. Bekli ondandır ama antrenmanı gözlemediğim anlamına gelemez. Biraz sessiz olduğum için sizlerin dikkatini çekti ama tamamen işimin başındayım." ifadelerini kullandı.

- "Kampta beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olaylar yaşandı"

Terim, A Milli Takım kampında beklediği ancak boyutunu tahmin edemediği olayların yaşandığını aktardı.
Antrenmanda sessiz olduğunu aktaran deneyimli teknik direktör, "Ben de bir insanım. Duygularımın olduğu unutulmamalı. Bu, oyuncularla aramda olan bir şeyle ilgili değil. EURO 2016 öncesi kampta beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğrudur. Benim tecrübemdeki birisi bir şeyleri bekler ama boyutunu tahmin edemedim. Kampın hedeflediğimiz ve olması gerektiği gibi olmadığını da açık yüreklilikle söyleyebilirim." şeklinde görüş belirtti.
Olabilecek her hadisenin bedelini ödemeye hazır olduğunu dile getiren Fatih Terim, "Henüz büyümemiş, büyümekte olan ve büyüdüğünü sanan oyuncularımın hepsinde bir dokunuşum, katkım vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu da ben kurdum. Kadroyu oluşturan süreci de yönetmeye çalışıyorum. Açıkçası olabilecek her hadisenin de bedelini ödemeye hazırım. Zaten bundan önce Galatasaray'da ve A Milli Takım'da bu bedelleri ödediğimi, tarihe böyle geçmiş olduğunu göreceksiniz." görüşlerini aktardı.
Deneyimli teknik adam, ailesi hakkında söylenenlerden dolayı üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Türkiye'de herkes rahat olabilir ama hiçbir yere kaçamazlar. Herkes hakkını alacak. Ben onlar gibi değilim. Buraya konsantre oluyorum. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz, bırakmayacağımdan da herkes emin olabilir. Biraz üzgünüm, kırgınım, kızgınım. Açıkçası bunu aileme yapmaya hakkımın olup olmadığını düşünüyorum. Benim için ailem hayatımın en önemli şeyidir. Bundan sonra kimse hiçbir şekilde dokunamaz. Bu arada gerek televizyonda gerek sosyal medyada gerekse basında duyarlı insanların tepkilerine de teşekkür ederim."

- "Ciddi anlamda performans düşüklüğümüz var"

Türkiye Futbol Direktörü Terim, A Milli Takım'da ciddi anlamda performans düşüklüğü yaşandığını aktardı.
Eleme ve hazırlık maçlarında gösterdikleri performansa vurgu yapan Terim, "Ciddi anlamda performans düşüklüğümüz var. Elemelerdeki Türkiye ile şuanki Türkiye arasında bayağı bir fark var. Açıkçası beklentimiz olan birçok oyuncumuzun fiziki, psikolojik veya özel hayat sorununu birarada yaşadık. Bunları hesapladık ama bazen sıkıntı oluşturabiliyor. Umut ederim bunu telafi ederiz ama sıkıntılı olduğumuz açık." şeklinde konuştu.
Kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere değinen Terim, "Hakan Çalhanoğlu'nun yanlış yerde oynadığını duydum. Tam 45 senedir futbolun içindeyim. Bazılarına göre pek matah birisi olmayabilirim ama Türkiye'deki bütün matah işleri ben yaptım. Hakan, Bayer Leverkusen'de sol açık oynuyor. 15 maçtır Hakan orada oynuyor. Teknik kritiklere açığım ama sebebi o değil. İşler kötü gittiği zaman böyle oluyor." yorumunu yaptı.

- "Oyuncularımın hepsi iyi"

Terim, moral bozukluğunun oyunculara yansımayacağını vurguladı.
Kariyerinde özel hayatıyla işini birbirine karıştırmadığını dile getiren deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:
"Oyuncularımın hepsi iyi. Oyuncular da üzgün olduğumu bilmeli ve üzülmeliler. Kimsenin rol yapacak hali yok. Ne kadar üzülmüş ve kırılmışım ki suratıma yansımış. Bundan daha doğal insani davranış olamaz ama grubun başında olduğum için işimi layıkıyla yaparım. Sorunumuz o değil. Bazen mesajları gülerek, bazen böyle verirsiniz. Mühim olan mesajın alınmasıdır. Takımımızın durumu gayet iyi. Konsantre olmuş durumdalar. Son şans artık bunun ötesi yok. Olur veya olmaz ama her maçta bir öncekinden güçlü olacağımızı düşünüyorum."

- "Utanması gereken birileri varsa ben değilim"

Fatih Terim, A Milli Takım ile ilgili eleştirilerle ilgili Türkiye'ye döndüğünde merakları gidereceğini söyledi.
"Utanması gereken birileri varsa ben değilim. Onlar, bu takımın, hocasının ve kafilenin bu duruma gelmesini sağlayanlar olmalı." diyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hakikaten herkes değişik mevkiler, 11'ler kurmuş. İnşallah bir gün onların dediği kadro da çıkar. Şimdiye kadar da hiç görülmemiştir ama... Esasında tabloya baktığımda çok gülmem lazım ama yapamıyorum. Hakikaten gülünç. Kim nerede oynuyor, o niye alındı, diğeri neden girmedi... Bir sürü şey var ama bugünün konusu değil. Merak etmeyin, bütün merakları gidereceğim. Gerekene ismen, gerekmeyene, muhatap olmak istemediğime başka türlü..."
TRT'de yapılan bir tarih programında bile kendisinin eleştirildiğini anlatan Fatih Terim, şunları kaydetti:
"TRT ülkemizin televizyonu, bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıp bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü, koca derken tarihin büyüklüğü. TRT, bir de yayıncı kuruluş. Tarih programında 'Milli takım bir an önce dönmeli' deniyor. Birçok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında 'Bu benim alanım değil, bu konuda bir şey söylemeyeyim' diyen dostum var. Siz de 'hocam neden suratın asık' diyorsunuz. Bırakın da bazen asık olsun."

PUAN DURUMU

EURO 2016'da üçüncü maçlar öncesinde D Grubu'nda, İspanya 6, Hırvatistan 4, Çek Cumhuriyeti 1 puan alırken, Türkiye puan alamadı. 

GRUPTAN ÇIKMA HESAPLARI KARIŞIK
A Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.
Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.
Bu durumda, A Grubu'nda takımlar tüm maçlarını yaparken, A Milli Takım 3. sıradaki Arnavutluk'u geçebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.
Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.