Vizesiz gidilen ülkeler neresidir ?

Vizesiz gidilen ülkeler neresidir ?
Vizesiz gidilen ülkeler hangileri son günlerde en çok aratılan konular arasında. Türkiye vizesiz hangi Avrupa ülkelerine gidebiliyor. Haberimizde sizler için vizesiz gidilen ülkeleri araştırdık işte detaylar...

Vizesiz ülkeler hangileri merak ediliyor. Türkiye'den vize istemeyen ülkeler ve vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri 2016 yılı detayları haberimizde...Son günlerde uzlaşma sağanamayan vize konusu ile ilgili açıklamalar sürüyor. Bu yüzden birçok kişi vize ile ilgili son durum bilgileri merak ediyor. Özellikle tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler ve balayı olarak yurtdışını tercih edecek olanlar için oldukça cazip gelen Türkiye'den vize istemeyen ülkeler birçok kişi tarafından takip ediliyor. AB-Türkiye ilişkileri arasında yeni gelişmeler olduğu için vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri  2016 yılında birçok kişi tarafından araştırılıyor. 

VİZESİZ GİDİLEN ÜLKELER HANGİLERİ BU YIL DA MERAK EDİLİYOR
Vizesiz gidilen ülkeler arasında Kazakistan, Kırgızistan, Güney Kore, Lübnan, Bahreyn, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Bosna-Hersek, Ermenistan gibi ülkeler yer alıyor. Üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise "Ege kıyılarından Yunan adalarına geçen bütün mültecilerin ayırım yapılmadan Türkiye’ye iadesi. Bizim düşüncemiz şartsız olarak, bunları almak ve Türkiye’ye getirmekti. 20 Mart’tan itibaren giden düzensiz göçmenler kabul edilecek. Adaların göçmenlerden boşaltılmasını istedik: Nitekim boşaltıldı. 20 Mart’tan önce gidenler Yunan makamları tarafından Yunan karasına götürülecekler. Yeni proje 20 Mart’tan itibaren beş adaya çıkan mültecileri Türkiye 4 Nisan’dan itibaren geri alacak. 20 Mart’tan sonra gidenler gittikleri yerlerde mülakattan geçirilecekler. Türkiye’ye dönme imkanı olanlar 4 Nisan’dan sonra gönderilmeye başlanacak. Bunun ayrıntılarını görüşmek üzere Yunanistan’dan ekipler geliyor. Göç İdaresi ve biz esaslarını belirleyeceğiz. 72 bin kota doluncaya kadar bu şekilde devam edecek. Avrupa Birliği kotası 72 bin rakamına geçerse ya biz alımı durduracağız veyahut Avrupa Birliği yeni kotalar oluşturacak. Benim görüşüm 72 bin kotanın doldurulmasını beklemiyoruz" dedi. Merkel ise "Vize konusu haziran sonu itibariyle ele aldık. Türkiye'nin şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu konunun bazı yönlerini ele aldık. Komisyon 4 Mayıs'ta bir rapor sunacak. Bu konudaki anlaşmaya uyacağız. Bakanlıklarımız çok yakın çalışıyorlar. Endişe varsa ele almamız gerekiyor. Bir taraftan güvenliği sağlamak istiyoruz. Vize serbestliğini de sağlamak istiyoruz." dedi. AB - Türkiye anlaşmasının AB tarafından gerekirse askıya alınabileceği iddialarıyla ilgili bir soruya AB Bakanı Bozkır, "AB'nin kendi içinde nasıl bir karar alacağı, AB'nin kendi içinde değerlendireceği bir husustur" dedi. Bozkır, "Bizi ilgilendiren durum, AB zirvesinden alınmış bir karar var. Bu 7 Mart ve 29 Kasım zirve bildirileri 18 Mart zirve kararıyla hukuki bir ivme kazanmıştır. Orada yazılanlar, Türkiye ile AB arasındaki mutabakatın ana unsurlarını teşkil eder. Dolayısıyla AB'nin kendi içinde alacağı kararlar, AB'nin kendi içinde aldığı kararlar olarak addedilir. Bu bir pakettir. Ve bu paketin birçok unsuru var." diye konuştu. 

VİZESİZ GİDİLEN AVRUPA ÜLKELERİ

Andorra-(90 Günlük)
Azerbaycan-(30 Günlük)
Arnavutluk-(90 Günlük)
Belarus-(30 Günlük)
Karadağ-(90 Günlük)
Kosova-(90 Günlük)
Makedonya-(90 Günlük)
Moldova-(90 Günlük)
Rusya-(30 Günlük)
Sırbistan-(90 Günlük)
Ukrayna-(60 Günlük)
Bosna-Hersek-(60 Günlük)
Ermenistan-(120 Günlük)
Gürcistan-(90 Günlük)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-(Turistik gezi için kimlik ve pasaport gerekli)

VİZESİZ GİDİLEN ASYA KITASI ÜLKELERİ

Nepal-(90 Günlük)
Singapur-(90 Günlük)
Sri Lanka-(30 Günlük)
Irak-(30 Günlük)
İran-(90 Günlük)
Kazakistan-(30 Günlük)
Kırgızistan-(30 Günlük)
Güney Kore-(90 Günlük)
Lübnan (6 Aylık)
Bahreyn-(14 Günlük)
Bangladeş-(30 Günlük)
Tayvan-(30 Günlük)
Umman-(30 Günlük)
Doğu Timor-(30 Günlük)
Endonezya-(30 Günlük)
Filipinler-(30 Günlük)
Filistin-(30 Günlük)
Hong Kong-(90 Günlük)
Makao-(30 Günlük)
Maldivler-(30 Günlük)
Malezya-(90 Günlük)
Moğolistan-(30 Günlük)
Myanmar-(28 Günlük)
Suriye-(90 Günlük)
Tacikistan-(45 Günlük)
Tayland-(30 Günlük)
Ürdün-(90 Günlük)
Japonya (90 Günlük)
Kamboçya-(30 Günlük)

VİZESİZ GİDİLEN AFRİKA KITASI ÜLKELERİ
Ruanda-(30 Gün)
Sudan-(30 Gün)
Swaziland-(30 Gün)
Güney Afrika Cumhuriyeti-(30 Gün)
Kenya-(90 Gün)
Libya-(90 Gün)
Mauritius-(30 Gün)
Tanzanya-(90 Gün)
Zambiya-(30 Gün)
Mozambik-(30 Gün)
Botswana-(90 Gün)
Fas-(90 Gün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.