MHP kongresine durdurma kararı!

MHP kongresine durdurma kararı!
MHP Ankara 3. Asli Hukuk Mahkemesi 19 Haziran'da yapılan kongredeki kararlara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.Kaynak: MHP kongresine durdurma kararı!

MHP avukatı Yücel Bulut, mahkemenin 19 Haziran'daki kurultay kararını durdurduğunu açıkladı.

İHTİYATİ TEDBİR KARARI

MHP Genel Merkezi avukatlarından Yücel Bulut, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 19 Haziran'da kurultayda alınan kararlara ihtiyati tedbir kararı getirildiğini açıkladı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ İLE NE OLMUŞTU?

Kurultayda 119 maddeli MHP tüzüğünün 13 maddesinde değişiklik ve tadilat yapıldı. Tüzüğün yüzde 10’undan fazlası değiştirildi. Disiplin affının kapsamı 7 Haziran seçim sonrasına kadar uzatıldı.

* 115. maddesine 2. fıkra olarak ‘’Yapılan tüzük değişiklikleri büyük kongrede değişiklik teklifinin kabul edilmesiyle birlikte yürürlüğe girer’’ ibaresi eklendi.

* Üye kayıtlarının iptal ve yenilenmesi ile ilgili 9. madde tüzükten çıkarıldı.

* Tüzüğün üye kayıtlarının silinmesi ile ilgili 12. maddenin 1. fıkrasının d bendi tüzükten çıkarıldı.

* Tüzüğün 34. maddesinin 1. fıkrası ‘’Yeni teşkilat oluşturulacak ya da işten el çektirilen belde, ilçe ve illerde Merkez Yönetim Kurulu tarafından kurucu yönetim kurulları teşkil olunur’’ şeklinde değiştirildi.

* Tüzüğün 52. maddesinin 1. fıkrasının c bendin ‘’Partinin muhtelif teşkilat ve kademelerinin çalışmalarında uyum ve işbirilğinin sağlanmasında’’ olarak değiştirildi.

* Parti yönetimiyle ilgili hukuksuz keyfi uygulamalara neden olabilecek 52. maddenin son bölümü tüzükten çıkarıldı.

* Tüzüğün genel başkan adayları ile ilgili subjektif değerlendirme yapılmasına neden olabilecek 69. maddenin 5. fıkrasında yer alan ‘’Parti üyelerinin görev ve sorumluluklarını düzenleyen tüzüğün 11. maddesine aykırı davranmamış olmak’’ kısmı metinden çıkarıldı.

* Tüzüğün geçici 3. maddesi tüzükten çıkarıldı.

* Tüzüğün disiplin soruşturmasıyla ilgili keyfi uygulamalara neden olabilecek 79. maddenin 6. fıkrası tüzükten çıkarıldı.

* Tüzüğün 81. maddesine ilk fıkradan sonra ikinci bir fıkra olarak, ‘’İlçe ve ilk kongreleri ile olağan veya olağanüstü büyük kongre tarihlerinden önceki 3 ay içinde tedbirli olarak hiçbir üye hakkında disipline sevk kararı alınamaz. Bu tarihlerde alınan tedbirli disipline sevk kararları hükümsüz sayılır. Kongre tarihinden 3 ay öncesine kadar sonuçlandırılmayan tedbirli disipline sevk kararlarının tedbire ilişkin kısmı hükümsüzdür. Bu tarihlerde haklarında sevk kararı alınanlar her türlü parti organında görev yapmak üzere seçilebilirler’’ ibaresi eklendi.

* Tüzüğün 63. maddesinin 3. fıkrasında yer alan ‘’çağrılabilir’’ ifadesi ‘’çağrılır’’ olarak değiştirildi ve 3. fıkraya ‘’Ayrıca büyük kongrelerde alınacak kararlarda kongrenin belirleyeceği gündemle olağanüstü toplantı yapılmasına karar verilebilir’’ şeklinde cümle eklendi.

* Tüzüğün 63 ve 64. maddeleri arasında bağımsız bir hüküm ve 63 maddenin a maddesi olarak ‘’Olağanüstü büyük kongre toplantılarında parti merkez teşkilatı organlarının seçimini teminen olağanüstü kongre kararı alınabilir. Böyle bir karar alınması halinde kongrenin yapılması için gerekli tüm hazırlıkları ikmal etmek, iş ve işlemleri takip etmek, idari hukuki müracaatları yapmak üzere parti üyesi 3 asil, 3 yedek olmak üzere 6 kişi ‘’Kongre Heyeti’’ olarak yetkilendirilebilir’’ ibaresi eklendi.

* Tüzüğün 63. maddesinin 6. fıkrasına ilave olarak ‘’İlan edilen olağanüstü büyük kognre toplantılarında, ilk toplantının hangi sebeple olursa olsun yapılamamış olması halinde, ilan edilen zaman, yer ve şeklinde ikinci toplantı yapılır. İlk toplantının yapılmamış olması ikinci toplantının geri bırakılmasına sebep olmaz’’ cümlesi eklendi.

Kaynak: MHP kongresine durdurma kararı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.