Doktor hastanın yanlış ayağını kesti!

Doktor hastanın yanlış ayağını kesti!
Terlan Eliyeva'nın kangren olan sol ayağının kesilmesi gerekiyordu. Ancak doktor, sol ayak yerine sağlam olan sağ ayağı kesti.

Başkent Bakü'de Azerbaycan’da diyabet nedeniyle sol ayağının kesilmesine karar verilen 82 yaşındaki Terlan Eliyeva, ameliyat sonrası şok yaşadı. Çünkü hasta olan sol ayağı yerine sağlam olan sağ ayağını kaybetti. 

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Angioloji ve Mikrocerrahi Merkezi'nde, Doktor Valeh Kerimovtarafından muayene edildikten sonra Eliyeva'nın sol ayağına kangren teşhisi koyuldu. Çözüm olarak da kangrenli ayağın kesilmesine karar verildi. 

YAŞLI KADINI GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMADI

Hürriyet'in haberine göre, teşhisin ardından hasta ameliyata alındı. Her şey buraya kadar normalken, ameliyattan çıkan yaşlı kadını gören yakınları gözlerine inanamadı. Çünkü, yaşlı kadının iltihaplı olan sol ayağı yerine sağlam olan sağ ayağının kesildiği fark edildi. 

Angioloji Merkezin Başhekimi Azer Şemseddinski ise ANS PRESS-e açıklamasında gerçeği doğruladı. O meseleden haberi olduğunu ve hala şokta olduğunu söyledi.

DOKTOR HASTANIN YANLIŞ AYAĞINI KESTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Valeh Kerimov APA-haber ajansına yaptığı açıklamada, hastanın her iki ayağında da kangren olduğunu ifade ederek, mekanik bir hata nedeniyle hastanın sol ayağının yerine sağ ayağının kesildiğini itiraf etti.

Kerimov, ‘‘82 yaşındaki kadının hiçbir ayağına kan gelmiyor, kangren var. Solayakta süreç daha fazla, sağ ayakta ise azdır. İki ayaktan biri - sol ayağı daha önce kesilmeliydi. Hastanın hayatını kurtarmak için acil ameliyat edildi. Operasyon sırasında mekanik hatadan dolayı yanlışlıkla sağ ayağı kestik. Zaten hastanın sol ayağı da normalde kangrenden dolayı kesilmeliydi. Sonuç böyle oldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.