E devlet giriş ile Ne zaman emekli olurum tıkla sorgula

E devlet giriş ile Ne zaman emekli olurum tıkla sorgula
Ne zaman emekli olurum diye merak edenler için detayları haberimizde derledik. İnternet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz resmi site e-devlet sistemidir. Bu sistem üzerinden ne zaman emekli olurum? cevabına ulaşabilirsiniz...

Yeni uygulama ile sigortalılar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabiliyorlar. Her bireyin merak ettiği ne zaman emekli olurum sorusu bu uygulama ile yanıt buluyor. İşte ne zaman emekli olurum sorusu ile ilgili ayrıntılar...

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA 

İnternet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz resmi site e-devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden devlete dair 22 adet işlem yapabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi şifreli bir site olup oldukça güvenli bir sitedir. E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için bir şifreye ihtiyacınız. Bu şifre E-Devlet şifresidir. Şifreniz olmadan E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için size yakın herhangi bir postaneye yani PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi size özel bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Şifreniz size özeldir ve sizin dışınızda başka biri adına işlem yapılması mümkün değildir. Almış olduğunuz bu şifre geçicidir. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir. Şifrenizi oluşturduğunuzda şifreniz kalıcı hale gelecektir. Şifrenizi unutmanız durumunda şifrenizi geri alabilmeniz için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki sistem üzerindeki giriş panelinde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayarak bilgileriniz ile yapacağınız şifre alma işlemidir. Diğer yöntem ise bir PTT şubesine giderek şifrenizi unuttuğunuzu belirtmenizdir. 4 TL işlem ücreti karşılığında yeni şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek artık çok kolaydır. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için ilk olarak yapmanız gereken bağlı olduğunuz kurumun (SSK, Bağ Kur veya Emekli Sandığı) E-Devlet ne zaman emekli olurum uygulama sekmesini açmaktır. Kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasına giriş yaptığınızdan emin olmanız önemlidir. Her 3 kurum için de işlem sayfaları farklıdır ancak yapılacak işlem sayısı ve işlemler aynıdır. Bu nedenle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kurumunuza ait sayfaya ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekecektir. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sayfa üzerindeki ilgili yerlere yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle açılacak olan ekranda ne zaman emekli olacağınıza ait bilgileri görebilirsiniz.

4A “Ne Zaman Emekli Olabilirim?”
 
4A için “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulaması SSK kapsamında değerlendirilen vatandaşlarımızın emekli olacakları tarihe yakın bir bilgi almaları için hazırlanmış bir uygulama olan “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulaması sadece bilgilendirme amaçlıdır. “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulaması SGK tarafından hazırlanan bir uygulama olup, kişilere emeklilik tarihleri konusunda aydınlatıcı bir bilgi verme amacındadır. Peki, “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulaması nasıl kullanılır? Öncelikle ayrıntılı bir bilgi edinmeniz için hazırlanmış linkleri tıklayınız. Açılan bilgiler eşliğinde yönlendirmeleri takip ederseniz, “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulamasına erişebilir ve normal ya da erken emeklilik gibi konularda bilgi alabilirsiniz. Yine de sizlere nasıl yapılacağını anlatalım.
 
İlk olarak “Ne Zaman Emekli Olurum” uygulamasına sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde girmelisiniz. Erken emeklilik hesaplamalarınızın emekliliğe olan etkilerini de bu “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulamasıyla görebilirsiniz. “Ne Zaman Emekli Olurum” uygulamasında ilk olarak cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, hizmete başlama tarihinizi giriniz. “Ne Zaman Emekli Olurum?” uygulamasında daha sonra özel durumlarınız varsa işaretleyiniz. Bu özel durumlar erken emeklilik hesaplamalarınız için kullanılacaktır. Kalan bilgilerinizi doldurmak zorunda değilsiniz. Ne kadar doğru ve eksiksiz bilgi girerseniz, o kadar gerçeğe yakın cevaplar alırsınız, özel durumlarınızı belirtmeniz ise erken emeklilik konusunda sizi en azından fikir sahibi yapacaktır. “Ne Zaman Emekli Olurum?”uygulamasının sonuç verebilmesi için bir de “Sorgula” butonuna tıklamanız gereklidir. Cevap alabilmeniz için bilgilerinizi dikkatli bir şekilde doldurmuş olmanız çok önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.