Bayramda gidilecek yerler nerelerdir ?

Bayramda gidilecek yerler nerelerdir ?
Bayramın yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi Bayramda gidilecek yerler neresidir? araştırmaya başladı bile. Bizlerde sizler için Bayramda gidilecek yerler hakkında önerilerde bulunduk. Detaylar haberimizde...

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte tatilini dinlenmek, dinlenirken yeni yerler keşfetmek isteyen gezginler rotalarını çizmeye başladı bile... İşte en güzel bayramda gidilebilecek yerler önerisi....

1. Datça

Datça Yarımadası elliden fazla koyu ve devasa uzunluktaki doğal plajlarıyla tatil için en çok tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Her gün düzenlenen seferlerle bu güzel yarımadanın sakin koylarında denizin keyfini çıkarmak hiç de zor değil. Zengin bitki örtüsü, bol oksijeni ve oldukça iyi korunmuş sokakları ile sadece deniz tatili için değil ruhunuzu dinlendirmek için de Datça oldukça güzel bir alternatif.

2. Yedigöller

Bayram tatilinde İstanbul'dan fazla uzaklaşmak istemeyen ancak birkaç gün de olsa şehrin beton duvarlarını aşarak yeşilin tam ortasında huzuru yaşamak isteyenlerin tercihi ise Yedigöller olacak. Aynı zamanda Mili Park statüsünde olan bölge çok sayıda yabani hayvana da ev sahipliği yapıyor. İstanbul'a bir-iki saat uzaklıkta ve Bolu il sınırında bulunan Yedigöller'de çadırınızı alıp kamp yapabileceğiniz gibi pansiyon ve bungalovlarda da konaklayabilirsiniz.

3. Karadeniz

Bayram tatilini denize girerek değil, yeşile doyarak değerlendirmek istiyorsanız tercihiniz elbette Karadeniz olmalı. Karadeniz'i, dilerseniz haritanızı alıp kendiniz keşfetmeye çıkın veya düzenlenen onlarca Karadeniz turundan birine katılın ama Trabzon'da Uzungöl'ü ve Sümela Manastırı'nı, Rize'de Ayder Yaylası'nı, Artvin'de Karagöl'ü ziyaret etmeden bu muhteşem bölgeden ayrılmayın.

4. Kapadokya

Muhteşem görünümlü yeryüzü şekilleri, oldukça uzun tarihi, kayalara oyulan evleri ve kiliseleriyle Kapadokya'yı henüz keşfetmediyseniz bu tatil için oldukça güzel bir alternatif olabilir. Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Kayseri illeri arasında kalan bölgede dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'ne inebilir, yeraltı şehri Derinkuyu'nun gizemine ortak olabilir veya balon turu ile unutulmayacak bir deneyim yaşayabilirsiniz. Taş evlerde geçireceğiniz birkaç günün sizi bambaşka bir dünyaya götüreceği konusunda kesinlikle emin olabilirsiniz.

5. Bozcaada

Türkiye'nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, Çanakkale'ye bağlı. Özellikle kırmızı şarabıyla ünlü olan adanın sokakları ve evleri oldukça iyi korunmuş durumda. Düzenlenen ada turlarına katılarak adada üretilen şarapların ve meşhur domates reçelinin tadına bakabilir; adeta film seti güzelliğindeki şirin sokaklarında dolaşarak nerede olduğunuzu unutabilirsiniz. Ayazma Plajı'nın akvaryum berraklığındaki suları da Bozcaada'yı tekrar tekrar ziyaret etmeniz için oldukça geçerli bir sebep.

6. Yunan Adaları

Bu yıl Türkiye'den gelen turistlere yüzde 20 indirim uygulamasıyla Yunan Adaları deniz tatili ile tarih gezisini aynı anda yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Özellikle ada ziyaretlerinde gösterilen vize kolaylığı da talebi artırmış durumda. Yunanistan'ın onlarca adası içinden özellikle Santorini, Mykonos, Rodos, Kos, Samos, Sakız ve Midilli adaları plajlarının yanı sıra hareketli gece hayatıyla da dikkat çekiyor. Üstelik adaların bir kısmına Kuşadası, Bodrum, Ayvalık, Dikili, Akçay limanlarından kalkan düzenli gemi seferleriyle ulaşabilirsiniz.

7. Tayland

Görkemli Budist tapınaklarının yanı sıra birbirinden muhteşem tropik adaları ile de uzak doğu cenneti benzetmesini kesinlikle hak eden Tayland da bayramda farklı ve yeni bir yer keşfetmek isteyenler için oldukça ilgi çekici bir rota. Dilerseniz ülkenin en ünlü adası Phuket'e doğrudan ulaşabilir veya Bangkok, Ayyuthaya, Chaing Mai gibi tarihi tapınakların yoğun olduğu şehirleri ziyaret ettikten sonra Krabi, Pattaya gibi egzotik adalara uçak veya gemi seferleriyle gidebilirsiniz.

8. Prag-Budapeşte-Viyana

Avrupa tarihi ile ilgilenen gezginlerin, bu uzun bayram tatilini, Orta Avrupa'da bulunan Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Avusturya'nın başkentlerini keşfederek geçirmek isteyeceklerine kuşku yok. Orta Çağ'ı mimari açıdan en iyi yansıtan başkentleri keşfetmek için süre kısa olsa da bir başlangıç olabilir. Kararınızı verdikten sonra yapmanız gereken tek şey düzenlenen onlarca Orta Avrupa turundan birini tercih etmek olacak.

10. Venedik

İtalya'nın sulara gömülü hazinesi Venedik, elbette bu tatilde de seçenekler arasındaki yerini alıyor. Rönesans'ın en önemli merkezlerinden bir olan şehrin sokaklarında kaybolmak, tarihi meydan ve yapıları ziyaret etmek ve olmazsa olmaz gondol gezisine katılmak enerjinizi büyük ölçüde artıracak keyifli bir deneyim olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.