Antalya'da yangınlar bitmek bilmiyor

Antalya'da yangınlar bitmek bilmiyor
Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangının ardından bu kez alevler turizm noktası Adrasan’dan yükselmeye başladı. Yangının rüzgarın da etkisiyle yayılmasının ardından Olimpos, Adrasan ve Çıralı’da tahliye işlemleri başladı

Antalya’nın kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınırken ve ekipler tarafından soğutma çalışmaları sürerken bu sefer bir yangın haberi de turizm noktası Adrasan’dan gelmeye başladı. Erentepe Mahallesi’nde soğutma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri Adrasan’da başlayan yangına kaydırıldı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor. Polis ekipleri Adrasan mevkiine sivil vatandaşların giriş ve çıkışlarına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da olay yerinde incelemelerde bulunuyor. 

OLİMPOS VE ÇIRALI TEHDİT ALTINDA

Antalya’nın Kumluca ilçesinin ardından Adrasan’da çıkan yangın, Olimpos ve Çıralı’yı da tehdit ediyor.

Kumluca ilçesinde 2 gündür devam eden yangının kontrol altına alınmasının ardından turizm bölgesi Adrasan’da başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle Olimpos ve Çıralı’yı da tehdit ediyor. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Adrasan ile Olimpos arasında yer alan mahalle sakinleri ise anonslarla uyarılıyor.

Turizm bölgesi Çıralı ve Olimpos’ta çok sayıda otel ve işletme yer alıyor.

TAHLİYELER BAŞLADI

Adrasan’da başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle yayılmasının ardından Olimpos, Adrasan ve Çıralı’da tahliye işlemleri başladı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 2 gündür devam eden yangının kontrol altına alınmasının ardından turizm bölgesi Adrasan’da başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle Olimpos ve Çıralı’yı da tehdit ediyor. Jandarma ekipleri tehlikeye karşı Adrasan, Olimpos ve Çıralı’nın tahliyesine karar verdi. Yangını söndürmek için havadan uçak ve helikopterle, karadan ise çok sayıda arazöz, itfaiye eri ile çalışmalar sürüyor.

Turizm bölgesinde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerle birlikte yerli halk jandarma ekiplerinin anonsuyla tahliye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.