Bağ-Kur'lu olmanın yolu balıkçı ruhsatından geçiyor
Bağ-Kur'lu olmanın yolunu balıkçı ruhsatı alma da arayanlar, Hatay Tarım İl Müdürlüğü'ne akın ediyor. Normal Bağ-Kur'lu olmanın primleri yüksek olduğu için bu yolu tarım Bağ Kur'lu olmada deneyenlerin sayısında Hatay'da patlama yaşandı. Son aylarda yaklaşık 3 bin kişinin Hatay Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nden aldığı balıkçı ruhsatı ile Bağ Kur'un yolunu tuttuğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre Tarım Bağ Kuru yapmak için balıkçı ruhsatı alanlar kendini önce her hangi bir balıkçı kooperatifine üye yapıyor. Ardından balıkçılıkla uğraştığını gösteren kooperatifin verdiği yazı ile Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğüne müracaat ediyor. Ellerindeki evrakları ve belgeleri titiz bir şekilde inceleyen görevliler prosedüre uyanlara, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Gerçek Kişiler İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi'ni veriyor. Türkiye'nin her tarafında geçerliliği olan Balıkçı ruhsatı tezkeresi'ni alanlar ise hemen Bağ Kur'a gidiyor. Bağ Kur ve Tarım İl Müdürlüğü Denetleme Kontrol Şubesi ise çeşitli yolları deneyerek balıkçı ruhsatı almasına fırsat vermezken bu yolla kurumu yanıltmaya çalışan 200 civarındaki müracaatı geri çevirdi.
Yoğun bir ilginin olduğu balıkçı ruhsatı müracaatlarına ise 70 yaşındaki kadınların bile müracaat etmesi dikkat çekiyor. 70 yaşında balıkçı ruhsatı alan kadınların amaçlarının ise balık avlamak olmadığı bildirildi. Amaç balıkçı ruhsatı alarak tarım Bağ Kur'undan yararlanarak sağlık karnesi çıkartmak olduğu öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.