Patlamayı kim yaptı? DAEŞ mi ?

Patlamayı kim yaptı? DAEŞ mi ?
Atatürk Havalimanındaki hain saldırıyı kim yaptı. Son dakika patlama haberi akşam saatinde geldi. Atatürk Havalimanındaki kanlı saldırıyı kim gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre DAEŞ terör örgütünün yaptıgı söyleniyor...

Atatürk Havalimanı'ndan biraz önce son dakika haberi geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali giriş bölümünde patlama yaşandı. Olayda yaralananların olduğu öğrenildi. Ayrıca Atatürk Havalimanı'nda şuan uçakların hareket etmesine ve inişlere izin verilmiyor.

Bekir Bozdağ, "İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var. Bir terörist ilk önce kaleşnikofla etrafı taradı ve kendini patlattı." dedi.

DHMİ kaynakları; biri dışhatlar biri otoparkta olmak üzere iki canlı bomba patladı. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Otopork'ta patlama meydana geldi. Dış Hatlar Terminali girişine gelen terörist önce elindeki kaleşnikof marka tüfekle etrafı taradıktan sonra, kendisini patlattı. 


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın verdiği bilgilere göre patlamada 10 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen diğer bilgiye göre ise iki saldırganın olay yerinde öldürüldü.

GELEN UÇAKLAR HAVADA BEKLETİLİYOR

Havalimanında şu anda sadece pistteki uçakların hareketine ve kalkışına izin veriliyor. Öte yandan havalimanına inmek isteyen uçaklara izin verilmiyor, havada bekletiliyorlar.

EMNİYET'TEN ACİL KAN ANONSU

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.

"50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM"

CNN  Türk Televizyonu'na konuşan bir görgü tanığı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin otoparkında olduğunu ve aracına bindiği sırada ilk patlama sesinin duyulduğunu söyledi. Görgü tanığı ayrıca 50'ye yakın silah sesi duyduğunu ve patlamanın ardından ikinci bir bombanın daha patladığını ve çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini söyledi. Ayrıca olayların otopark kısmında gerçekleştiğini iddia etti.

Patlamanın ardından Binali Yıldırım talimat verdi!
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlama ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım,  Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından  İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak,  olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz  masası oluşturulması talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.