LYS sınav sonuçları Açıklandı mı ?

LYS sınav sonuçları Açıklandı mı ?
LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Milyonalrca öğrenci bu habere kilitlendi. LYS sonuçları ile ilgili detaylı bilgilere bruadan ulaşabilirsiniz..

LYS sınav soruları ve cevapları yayınlandıktan sonra sınav sonuçları merak konusu oldu. ÖSYM'nin resmi sitesinde LYS sonuçları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. İşte LYS sınav soruları ve konu ile ilgili yeni gelişmeler...

LYS SONUÇARI İÇİN TIKLA 

LYS-3'ün sona ermesiyle bu yılın LYS maratonu sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 857 bin 32 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, adaylar Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.


LYS sınavlardan sonra doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler LYS sorularıyla birlikte tahmini puanlarını ve netlerini hesaplayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Öğrencilerin merakla beklediği LYS sınav soru ve cevap anahtarı açıklandı. LYS sınavlardan sonra doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler LYS sorularıyla birlikte tahmini puanlarını ve netlerini hesaplayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.
 

Üniversite adayları LYS sonrasında akıllarına takılan soruları Uzmana Sor uygulaması ile rehber öğretmenlere sorarak, 24 saat online cevap alabilirler. ‘Puan Hesaplama Sihirbazı’ ile de tahmini netleri üzerinden tahmini puanlarını hesaplayıp, hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceğini görüp ona göre tercih yapabilirler.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak.
- Tercih süresi
Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden değişiklik yapılabilecek.
Tercih işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.
2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar, 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar, 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapabilecek.
Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları sırasıya koyarak tercih
bildiriminde bulunacaklar.
2016-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak YGS yerleştirme ve varsaLYS yerleştirme puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten kendileri yapacaklar.
Sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylar ile 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayan adaylardan sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar da tercih bildirimini aynı şekilde yapacak.
2016-YGS'de 150 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavlı veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istedikleri sırada yapabilecekler. 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.