Kredi Başvurusu ve Kredi Hesaplamada En Önemli Etken

Kredi Başvurusu ve Kredi Hesaplamada En Önemli Etken
Son yıllarda neredeyse herkesin bir şekilde kredi puanına dair bilgisi var. Peki, nedir kredi puanı, ne işe yarar, bu kadar önemli midir, kimlerin kredi notu vardır?

Kredi başvurusunda kredi notunun önemi ile ilgili olarak bilgi vermeden önce, isterseniz, kredi notu nedir kısaca bundan bahsedelim. Kredi notu, kişilerin finansal tablolarıdır. Nedir bu finansal tablo? Finansal tablo, sizin takip edilebilir mal varlığınızdır. Takip edilebilir mal varlığınız değerlendirilir. Örneğin kayıtlı olmayan, yani elden alınan paralar, üzerinize kayıtlı olmayan gayrimenkuller bankalar ve devlet tarafından denetlenemediği için kredi notu puanınız etki etmez. Kredi notu ile ilgili bilinen bir yanlış kanı da, “ben bugüne kadar hiç bankalar ile çalışmadım, kredi notumun yüksek olması gerekir.” Hayır, bankalar ile çalışmıyorsanız, kirayı elden alıyorsanız, kredi kartı, hesap gibi bankacılık ürünlerini kullanmıyorsanız, kredi notunuz belli bir oranda sabit kalır ve puan yüksek değildir. 18 yaşına tamamlamış her Türk vatandaş için bir taban kredi notu belirlenir. Kredi kartları, maaş ödemeleri, fatura yatırmalar, vadeli-vadesiz hesaplar, yatırımlar, alım-satım işlemleri, kısacası bankalar üzerinden yaptığınız tüm nakit transferleriniz kredi notunuzu etkiler. Fakat, kredi notu puanını en çok etkileyen durumlar, kredi kartı ve kredi borçlarının zamanında ödenip ödenmediğidir. Yani kredi notunuzun yüksek olması için, bankacılık ürünleri kullanmalı ve bu ürünlerin ödemelerini düzenli olarak yapmalısınız. Bunun yanı sıra, düzenli maaş ödemesi almanız ya da aylık düzenli olarak banka hesabınıza para yatırılıyor olması da kredi notu puanınızı etkileyecektir.

Kredi başvurusu öncesi kredi notu öğrenme işlemi için http://www.kredipuani.gen.tr/tc-no-ile-kredi-puani-sorgulama/ buradaki bilgilere göz atmalısınız.

 

            Kredi başvurusunda kredi notunun önemine gelecek olursak, bankalardan kredi çekmeniz için, bankalar kredi notu puanınıza ve bir yerde sigortalı olarak çalışıp çalışmadığınıza bakarlar. Bazı özel koşullar sağlandığı takdirde de, gelir belgesiz kredi alma şansınız var. fakat, kredi notunuz düşükse, bankalardan kredi almanız neredeyse imkansız. Kredi notunuz düşükse sadece kredi almada sorun yaşamazsınız. Bankalar kredi kartlarını da artık, kredi notu düşüklüğüne bakarak veriyor. Kredi notunun diğer bir önemi ise, artık gsm operatörleri, akıllı telefon ya da tablet verecekleri zaman da, findeks kredi notu sorgulaması gerçekleştiriyorlar. İş yeri açmayı düşünüyorsanız ya da mevcutta bir iş yeriniz varsa, iş yeri kredisi çekmek istediğinizde de bireysel kredi notu puanınız önemli olacaktır. “Benim bankalar ile işim olmaz” diye düşünerek, bankalarla çalışmayı ihmal etmeyin. Acil nakit ihtiyacının ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz. Hastalık, eğitim, düğün, kayıp gibi pek çok konuda ortaya çıkan acil harcamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden, kredi notu puanını her daim yüksek tutmak, ancak çok zorda kalmadıkça, bankalardan kredi çekmemek çok daha doğru bir bütçe ayarlaması olacaktır.

 

            Kredi başvurusunda kredi notunun önemi ile ilgili aklınıza takılan tüm sorularınızı, bizimle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Kredi notu yükseltme tüyoları, kredi notu neden düşer, kredi notu hesaplama aracı ve kredi notumu öğrenmek istiyorum gibi konular için de, sitemizin içerisindeki diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.