Yerli otomobile lüks özellik eklendi

Yerli otomobile lüks özellik eklendi
Merakla beklenen yerli otomobile iki yeni özellik de eklendi.

 

TÜBİTAK'ta geliştirilen yerli otomobil 2 lira 100 kilometreye yakın yol kat edebilecek. Otomobilde öndeki aracı takip sistemi olacak gerektiğinde yavaşlayıp hızlanabilecek.

OİB (Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği) tarafından ekonomi bakanlığının büyük desteği ve Türkiye ihracatçılar meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen 5. Otomotiv komponent tasarım ve Ar-Ge proje pazarı etkinliği yapıldı. Bilim, teknoloji ve sanayi bakanı Fikri Işık açılış konuşmasında Türk Otomobil Geliştirme Projesindeki gelişmeleri anlattı.

1000 KİLOMETREDE 20 LİRALIK YAKIT TÜKETECEK

Günümüzdeki araç parçalarının yüzde 70'i gelişen teknoloji sayesinde gelecek dönemde kullanılmayacak. 2030'lu yıllarda bir aracın maliyetinin yarısını otomotiv yazılımı ve elektroniği oluşturacak.

TÜBİTAK'ta geliştirilen batarya teknolojileri sayesinde, araç büyük şehir trafiğinde 100 kilometre yol gidecek. Şehirler arası yolculuk sırasında ise araç içine yerleştirilmiş küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edebilecek. Kısacası kendi şarj istasyonunu kendi bünyesinde taşıyan araçlarla 20 litrelik yakıtla 1000 kilometrelik yol gidilebilecek.

KENDİSİ FREN YAPACAK

Bakan Işık, araçta sensör teknolojisi ve araçlar arası iletişim sisteminin kullanılacağını vurguladı.

Ayrıntılarda belirtilen ise şöyle: Öndeki araca kaza riski oluşturulacak şekilde yaklaşıldığı zaman, araç sensör teknolojisi ile fren sistemini devreye sokacak, fren mesafesi yeterli değilse öndeki araçla iletişime geçilerek hızını artırmasını isteyecek. Öndeki araçta isteği alarak değerlendirecek ve önü açıksa müsait oranda hızını artıracak.

Bu tür donanımlarla zenginleştirilmesine önem verilen otomobil, tam bir teknoloji devi olacak. Bakan Işık iddialı bir cümle kullanarak üretilecek Türk otomobilinin tekerlekli bilgisayar olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum