Dolar ve Altın neden hareketleniyor?

Dolar ve Altın neden hareketleniyor?
Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen’in gün içi altın ve doların durumunu değerlendirdi.

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen’in gün içi altın ve doların durumunu değerlendirdi. Büyük merkez bankalarının verdiği ılımlı mesajlar, yurtiçi tarafta ülkenin dış politikasındaki normalleşme TL varlıklarını yükselttiğini belirten Çekçen, Brexit endişelerinin durulduğu bir ortamda piyasalar dolar talebini azalttığını ve doların geri çekildiğini söyledi.

Aynı zamanda büyük merkez bankaları verdikleri ek teşvik mesajlarıyla da piyasaları rahatlattığının belirten Çekçen, “Tüm bunlar doları aşağı çeken sebepler arasında yer alıyor. Fakat kritik 2.88 desteği altını gören dolar/TL, tekrardan bu seviyeler üzerinde denge bulmaya çalışıyor. Düşüşlerin hız kazanabilmesi için 2.87 desteği aşağı yönlü kırılmalı. Yeni ayın ilk işlem gününde dolar tarafı eğer tekrardan 2.90 seviyesini aşarsa, teknik olarak izlenen düşüş trendi yukarı yönlü bozulabilir. Bu da yeni alımları beraberinde getirebilir. Bu sebeple bugünkü kapanışlar kritik olacak. Eğer 2.90 üzerinde bir kapanış gerçekleşirse önümüzdeki hafta kurda tekrar yukarı yönlü hareketler görebiliriz. Bu noktada 2.9250-2.9400 seviyeleri gündeme gelebilir” dedi.
“Altının yönü yukarı”

Küresel risk iştahının arttığı ve Brexit endişelerinin azaldığı bu haftada piyasalar yavaş yavaş normale dönmeye başladığının altını çizen Adnan Çekçen, borsaların kayıplarını telafi ederken, gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazandığı bir haftayı tamamlamak üzere olduklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Fakat piyasaların normale döndüğü, endişelerin azaldığı haftada Ons altın bin 300 üzerinde kalıcı oldu. Normal şartlarda böyle bir rahatlama ortamında altının düşmesi beklenirken, yatay seyrini koruduğunu ve adeta bin 300 seviyesi üzerinde dip yaptığını izledik. Bu sebeple yeni ayın ilk işlem gününde altın beklenildiği gibi yönünü tekrar yukarı çevirdi. Bin 325 gün içi desteği üzerinde kalıcılık sağlanırsa toparlanma devam edebilir ve bin 345- bin 360 seviyeleri gündeme gelebilir”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.