Okullar ne zaman açılacak ?

Okullar ne zaman açılacak ?
Öğrenciler yazın gelmesi ile tatile girdi. Yaz tatili sonrası en çok merak edilen konu ise Okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı o tarih ile ilgili detaylar...

Milyonlarca öğrenci yazın gelmesi ile tatile girdi. Sonrasında ise merak edilen sorulardan biri okulların ne zaman açılacağı oldu. Peki 2016-2017 eğitim öğretim yılında okullar hangi tarihte açılıyor? İşte merak edilen detaylar...

Bu sene okullar 17 Haziran cuma günü kapanmıştı. Öğrenciler yaz tatilinin keyfini çıkartırken akıllara takılan soru okullar ne zaman başlayacak? sorusu oldu. İşte okullar ne zaman açılacak 2016 ile ilgili merak edilenler sayfamızda. 2016-2017 MEB Öğretim yılının başlamasına şimdilik uzun bir süreç var. Peki, 2016 Yaz tatili ne zaman bitecek?  Mayıs ayının son günleri de Milli eğitim Bakanlığı 2016 - 2017 öğretim yılı takvimini yayınlamıştı. Buna göre;
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 19 Eylül 2016'de başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017'de sona erecek. Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi 6 Şubat'ta başlayacak. 
 
YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

1. Konu tekrarı yapmak: İnsan öğrendiklerinin % 75’ini bir hafta içerisinde, % 66’sını bir gün içerisinde, % 54’ünü de bir saat içerisinde unutur. Unutmayı önlemenin en iyi yolu yapılan tekrarlardır. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hatası çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermelidir.
 
2. Eksik kalan konuları tamamlamak: Konu eksiği fazla olan, konuları sınava kadar yetiştirememe korkusu yaşayan öğrenciler, tatilde önceliği eksik konularını tamamlamaya ayırmalıdır. Çünkü, eksik bilgilerin üzerine yapılan öğrenme verimli sonuçlar vermez, yeni bilgilerin tam ve bilinçli olarak öğrenilmesini engeller.
 
3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak: Örneğin öğrencinin matematikten çok fazla eksiği varsa, öğrenci tatil döneminde bu derslere daha fazla vakit ayırarak bu zayıflığını gidermelidir.
 
4. Yeni konular çalışmak: Konu eksikleri olmayan ve çalıştığı konulardan çok az soru kaçıran öğrenciler bu stratejiyi kullanabilirler.
 
5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler; hem 8. sınıfa geçen hem de 12. sınıfa geçen öğrenciler için eksikleri tamamlama ders konularını tekrar etme, denemelerle kendilerini sınama yapmaları sonucunda elde sınava bir adım önde başlayacaklarını unutmamaları gerekir.
 
6. Özellikle 12. Sınıfa geçen öğrencilerin YGS konuları tamamla önemli bir etken olup dönem içerisinde LYS konularına çalışma vakitlerini de böylelikle artırmış olurlar. Konuları tamamlamak daha fazla soru çözme çıkmış soruları analiz etme ve netleri artırmada etken olacaktır.
 
Ders eksiklerini tamamlama düzeyinde e hazırlanan planların yanında tatiller öğrencilerin yeni şeyler keşfetmesinde kendi kişisel gelişimlerinde katkıda bulunacakları zaman dilimleridir. Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracı Kitaplardır. Bu tatilde okunacak her kitap yeni okyanuslara açılacak gemi niteliğinde olup öğrencinin bireysel gelişmesinde katkı sağlayacaktır. Kitabın başarı ile olan ilişkisi artık yadsınamayacak bir gerçek iken Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zor olacaktır.
 
Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Yapılan Değişiklikler

1 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yeni cezalar getirildi. Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozan öğrenciye disiplin cezası verilecek. Arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret eden, paylaşan, yayan veya başkalarını bu davranışa kış- kırtan öğrencilere 1-5 gün okuldan uzaklaş- tırma cezası verilecek. Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretimi engelleyen, arkadaşlarına ağır derecede maddi ve manevi zarar veren öğrenci okul değiştirme cezası alacak. Genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışları alışkanlık haline getiren öğrenci de aynı cezaya tabi olacak. Sosyal medya yoluyla arkadaşlarına sarkıntılık yapan öğrenci ise okuldan atılacak. 25 Haziran'da yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik önemli değişiklikler içeriyor. Buna göre anaokulu öğrencilerinin sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim alabilmesinin önü açıldı. Ayrıca ilköğretim 5. sınıftan itibaren öğrencilerin hafızlık eğitimi alabilmesine imkan sağlandı. Öğrenciler hafızlık eğitimi aldığı yılda izinli sayılacak. Öğrenci ve mezunlara ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kursları için 21 Eylül'de başlayan başvurular, 2 Ekim'e kadar devam edecek. Kurslar, 1. dönem, 2. dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere 3 dönemde açılacak. Kurslarda, hafta içi 4, hafta sonu 8 saate kadar ders verilecek. İlk dönem kursları 3 Ekim'de başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak, 17 Haziran 2016'da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. Yönetmelikte yer alan değişiklikler şöyle: Liselerde ders seçimi her yıl mayıs ayının ikinci haftasıydı. Artık ikinci dönemin ilk haftası seçilecek. Öğrenci kulüp faaliyetlerinde israftan kaçınılması için okul yönetimi tedbirler alacak. Liseye geçiş sisteminde nakiller puan üstünlüğü ve okulların açık kontenjanlarına göre yapılacak. İzinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamayacak. Veliler devamsızlığın 5, 15 ve 25'inci günlerinde uyarılacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Nakil ve geçiş başvurusu, her ayın ilk işgününden son işgününe kadar yapılabilecek. Okul birinciliğine 10 puan şartı getirildi. 10 puandan fazla davranış puanı indirilmiş öğrenciler birinci olamayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.