Bahçeli kurultay tarihini verdi

Bahçeli kurultay tarihini verdi
Bahçeli, "10 Temmuz bizim için amaç ve anlamını yitirmiştir. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız. 18 Mart 2018’de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "10 Temmuz bizim için amaç ve anlamını yitirmiştir. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız, Türkiye’nin temel ve hassasiyet dolu gündemine odaklanacağız ve de 18 Mart 2018’de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız" dedi.

MHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından İzmit'te bir restoranda düzenlenen iftar programına katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Allah'tan Türk-İslam aleminin hasretini çektiği esenlik, güzellik, huzur ve barış dolu günlere ulaşmasını diledi.

TERÖR SALDIRILARI

Bahçeli, içten bir bayramlaşmaya çok ihtiyaçları olduğuna işaret ederek, "Bayrama gelesiye kadar çok net söylemek istiyorum ki milletçe ızdıraplı, sancılı ve dramatik günler geçirdik. Ramazan ayı süresince hepiniz gördünüz, hepiniz ibretle izlediniz. Ülkemiz kanlı terör döngüsünün içine hapsedildi. Teröristler ramazanı da kana buladılar. Bir saldırının yarasını sararken bir diğerinin acısıyla kanadık, kavrulduk." şeklinde konuştu.

Bahçeli, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye ile İsrail'in 28 Haziran'da anlaşmaya vardığını anımsatan Bahçeli, şunları söyledi:

"Erdoğan kazan-kazan politikasından bahsetmektedir. 'İsrail de kazanacak Türkiye de kazanacak' demektedir. Şüphesiz iki ülke de kazanacaksa diyeceğimiz pek bir şey yoktur fakat ortada kazananın kim olduğu gün gibi meydandadır. İsrail kazanırken Türkiye ne üzücüdür ki kaybetmiştir. Hükümet sözlerini yemiştir. İsrail ile ilişkilerin iyileşmesinden rahatsız değiliz fakat onursuz bir anlaşmaya bel bağlayıp zafer çığlıkları atmaktansa, onurluca dik duruş göstermek, taviz ve teslimiyete set çekmek, bundan dolayı da gerekirse mağdur olmak Türk milletinin tarihi vasfıdır. Tarih sayfaları kaybederken kazandık diyenlerin hazin sonlarıyla doludur. Türk milletinin sözünü yere düşürmeye, mahcup etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur."

RUSYA'YLA İLİŞKİLER

"Rusya ile Türkiye arasında uçak krizinden beri bozulan ilişkilerin Cumhurbaşkanı'nın Putin'e yazdığı özür mektubundan itibaren bahar havasına dönmeye başlamıştır." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgesel gelişmelerin boyutu ele alındığında pek tabiidir ki iki ülke arasındaki buzların erimesi olumludur ancak bunun neyin karşılığı olduğu belli değildir. Rusya sadece dilenen özürle mi elini uzatmıştır? Rusya'ya bizim bilmediğimiz hangi ödünler verilmiştir? Düne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya karşı üst perdeden seslendirdiği öfkeli sözlerini nereye koyacağız? Sayın Erdoğan düşürülen Rus uçağından sonra, 'aynısı olsun yine yaparız' diyordu. 'Sabrımızın test edildiğini, değişen angajman kurallarından dolayı gereğinin tereddütsüz yerine getirildiğini' söylüyordu. Rusya'nın ürünlerimizi almaması karşısında, 'Alsan ne olur almasan ne olur. Başka kapılar, başka kaynaklar çıkar.' kararlılığındaydı. Peki değişen ne olmuştur da Rusya’ya birden bire el uzatılmıştır? 2015 yılının kasım ayından beri bozulan ilişkilerin kime zararı dokunmuş, bu gerilimden kim kazançlı çıkmıştır? Bu sorunun cevabını milletimizin duyması en tabii hakkıdır."

Bahçeli, gelişmelerin iç yüzünü bilmek ve öğrenmek istediklerini belirterek, "Demiyoruz ki Rusya ile keskinleşen kutuplaşma devam etsin. İstemiyoruz ki, Rusya ile düşman kamplara ayrılalım ancak bu kadar karşılıklı restleşmeden sonra iki ülke arasındaki soğukluğun nasıl ve hangi güvencelerle düzeldiği ortaya çıksın düşüncesindeyiz. Cumhurbaşkanı'nın bizzat devreye girerek tamir etmeye çalıştığı sorunlu Rusya politikası anlaşılan bazıları tarafından ters yorumlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

ÖNÜMÜZDE ARINMA MEVSİMİ VAR

Bahçeli, MHP'den seçilen Antalya'nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün düşürülen Rus uçağında son nefesini veren pilotun ailesine ev vaadinde bulunduğunu anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu izansızlığın, bu şuursuzluğun tarifi yoktur. Şehitlerimizi aklının ucuna dahi getirmekten bihaber bu belediye başkanının yaptığı tek kelimeyle parti ilkelerimize, davamızın emanetlerine saygısızlıktır. Rus pilotunun ailesine ev vermeyi düşünen bu belediye başkanı, Türkmen katillerine, egemenlik haklarımızı ihlal eden mütecaviz emellere kucak açmıştır. Böyle bir şahsın Milliyetçi Hareket Partisinde yeri olmaz, olmayacaktır. Türkmen Dağı'na bomba atıp, Bayırbucak Türkmenlerinin kanını dökenleri taltif etmeye cüret edenlerin bir saniye bile aramızda durması kendimizi inkardır ve bu belediye başkanı bizim için yok hükmündedir. Bu şahsın paradigma değişimcisi olması, Milliyetçi Hareket Partisinin nasıl bir saldırı ve oyunla karşı karşıya olduğunun en açık ispatıdır. Böylesi garabet kişiler, yeri gelirse PKK'lılara çiçek verir, yeri gelirse IŞİD'çi canilere ikramda bulunur, sırf döviz uğruna Türk düşmanlarına boyun eğer. İşte bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi temizlenecek ve kendine gelecektir. Önümüzde arınma mevsimi vardır. Önümüzde iç muhasebe dönemi bizleri beklemektedir."

İNANÇLARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

"MHP'ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır" diyen Bahçeli, "Çünkü bunlarla hiçbir ortak geleceğimiz olmayacaktır. Biz hiçbir dünyevi çıkar uğruna inançlarımızdan vazgeçmeyiz. Ülkücünün fiyatı yoktur. Ülkücünün, ülkülerini pazarlık konusu yapması imkansızdır. Ülkücü nefsine tutsak olmayan, ona buna tamah etmeyen cesaret ve dirayet künhüdür. Bizim dünümüz Türk'tür, bugünümüz Türk'tür, yarınımız da Türk olacaktır. Doğru olacağız, vicdan ve dürüstlüğün çizgisinden ayrılmayacağız, davayı kişisel dürtü ve hedeflerine alet edenlere de fırsat vermeyeceğiz. Egolarına, hırslarına, küçük hesaplarına yenilip oyunlara alet olanları mutlaka aramızdan ayıklayacağız. Bir olacağız, diri olacağız, ülkücü yaşayacağız, Türkiye'yi hak ettiği seviyelere Allah'ın izniyle taşıyacağız." şeklinde konuştu.

AMAÇ VE ANLAMINI YİTİRMİŞTİR

Bahçeli, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran'daki kurultayda alınan kararların yanı sıra yapılan tüzük değişikliklerini, ihtiyati tedbir kararıyla askıya aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibarıyla kızaktadır, beklemeye alınmıştır. 27 Haziran'da, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tensip ve ek tedbir kararı karşısında, parti tüzüğümüzün 63. maddesinin 4. fıkrasına aykırı olduğundan 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazlar da sonuçsuz kalmıştır. Oyunun önemli bir bölümü adaletin tecellisiyle çok şükür bozulmuştur. Bu şartlar altında 10 Temmuz'da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızın gerçekleşmesi, Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin ifası hukuken imkansızdır. 10 Temmuz bizim için amaç ve anlamını yitirmiştir. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız, Türkiye’nin temel ve hassasiyet dolu gündemine odaklanacağız ve de 18 Mart 2018’de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız."

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisinin engelleri aşacağını ve oynanan oyunları bozmaya sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

İftar programının ardından Bahçeli, partisinin il ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.