Şimon Peres 7 yıl sonra konuştu

Şimon Peres 7 yıl sonra konuştu
Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı meşhur 'One Minute' çıkışından 7 yıl sonra açıklamada bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres 'one minute' kriziyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı ""Yağmurlu bir günü neden hatırlayayım? Güneşli günler gelecek, ilişkilerimizin çok gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Şimon Peres, normalleşme sürecine giren Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili konuştu.

ERDOĞAN'I TAKDİRLE KARŞILADIM

Peres, Erdoğan'ın İHH'ya yönelik çıkışına ise 'takdirle karşıladım' yorumunda bulundu.

Peres'in açıklamalarının detayları şöyle:

DAVOS YANITI: E ÖYLEYSE NE OLMUŞ!

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in ısrarlı one minute krizine ilişkin ısrarlı sorusuna Peres yanıt vermekten kaçındı.

Peres, "Geçen görüşmemizde halen cumhurbaşkanı makamındaydınız ve Davos'taki meşhur ‘one minute vakası' ile ilgili sorularımı geçiştirmiş ve ‘Geçmişte kaldı' demekle yetinmiştiniz. Artık resmi görevde değilsiniz ve yakın tarihin önemli bir anından bahsediyoruz" yorumuna yalnızca "E öyleyse de ne olmuş!" diyerek karşılık verdi.

ERDOĞAN'A KIRGINLIĞINIZ VAR MI?

"Hayır, ben ileriye bakan bir insanım. Kalbimde iyi duygular var. Kırgınlıklarla zamanımı geçirmek istemiyorum. Geleceği değiştirebilmeniz için geçmişle boşanmanız şart. Hayal kurabilmelisiniz. Olan oldu, bitti, gitti...
Hafızamın geleceğimi yönetmesi gerektiğini düşünmüyorum. Çoğu insanın sorunu nedir biliyor musunuz? Geleceğe yönelik hayal kurmak yerine geçmişi hatırlamayı hatta ona takılı kalmayı tercih ediyorlar. Yağmurlu bir günü neden hatırlayayım? Güneşli günler gelecek, ilişkilerimizin çok gelişeceğine inanıyorum. Yeni işbirliği olanakları var önümüzde, özellikle de bilim ve teknoloji alanlarında. Enerji meselesi de artık bilimin bir parçası. Eskiden kendi üretmediğimiz enerji kaynakları üzerine yaşıyorduk. Artık enerji üretecek yeni teknolojik devrimlerin eşiğindeyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum