Euro 2016 THY'yi uçurdu

Euro 2016 THY'yi uçurdu
THY Başkanı resmi sponsoru oldukları Euro 2016 sayesinde, yarım milyar dolarlık tanıtım imkanı sağladıklarını belirtti.

 

Fransa'da devam eden Euro 2016'nın "ilk resmi havayolu ortağı" olan THY, tanıtımlar sayesinde tüm dünya tarafından izlenmeye devam ediyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Habertürk'e turnuvada elde ettikleri bilinirliliğin rakamsal etkisi de dahil son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"YOLCU SAYISINDA ARTIŞ VAR"

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın etkisini gösterdiğini belirten Aycı, "Yolcu sayısında farklı bir artış var. Özellikle son iki haftaya yansıyan doluluk oranlarında bir artış yaşanıyor. Şampiyona sayesinde minimum şu ana kadar yarım milyar dolar civarı bir tanıtım etkisi göstermiş durumdayız. Bunda arkadaşlarımızın başarılı müzakereleri ve planlarının etkisi var. Bu tip organizasyonlarda dünyada tanıtım deyince bütün küresel şirketler tanıtımlarının yüzde 70'ten fazlasını spor yoluyla yapıyorlar. Spor bu anlamda bilimsel anlamda kanıtlanmış, istedikleri mecraya hedef kitleye ulaşmada aracı olarak kullanılıyor" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda THY markasının dünyaca ünlü diğer büyük markalarla yan yana olduğuna dikkat çeken THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, önümüzdeki günlerde yeni sürprizlerin olacağını söyledi.

"MUHTEŞEM ADIMLAR UÇAKLARI DOLDURACAK"

İsrail ve Rusya ile yaşanan son gelişmeleri "Muhteşem adımlar" olarak niteleyen Aycı şöyle devam etti: "Canı gönülden emeği geçenleri kutluyorum. Bunların zamanla bize şu ya da bu şekilde yansıması olacak. İlerleyen dönemlerde doluluk oranlarımıza olumlu yansıyacak." Lokal ve transit güçlerini birleştirerek çok farklı yerleri yakalayacaklarını dile getiren Aycı, "Lokal yolcu trafiği doğrudan trafik yüzde 30 oranında azalınca bizde yüzde 22 civarı transiti artırdık ve transit bugün portföyde yüzde 60'a geldi. Bu dönemi böyle geçireceğiz. Ama ondan sonrasında transit gücümüzle lokal trafiğin gücünü birleştirdiğimiz zaman şirketimiz inanılmaz derecede kârlı büyüme konusunda farklı yerleri yakalayacak" dedi.

FRANSA'YA YOLCU SAYISI CİDDİ ARTTI

Şampiyonada yayınlanan reklamlar, THY'nin yanı sıra Türkiye'nin de bilinirliliğine büyük katkı sağlıyor. Turnuvada 80 ülkeden 100'ün üzerinde televizyon kanalı maçları canlı yayınlarken saha reklam panolarındaki logo ve Turkish Airlines yazıları ile şirketin marka temsil faaliyetleri büyük dikkat çekiyor. THY'nin turnuvanın resmi sponsoru olmasıyla marka bilinirliliğinin önemli ölçüde artmasının yanı sıra Fransa seferlerinde yolcu sayısı da arttı.

AYCI: TERÖR SALDIRISI SONRASI TÜM İSTASYONLARIMIZI TEYAKKUZA GEÇİRDİK

Habertürk'ün haberine göre; Atatürk Havalimanı'na düzenlenen terör saldırısı sonrası THY'nin tüm istasyonlarında teyakkuza geçildiğini belirten Aycı, "Hep birlikte operasyona en hızlı şekilde başlamak için uğraştık. İletişim dilini, tüm paydaşlarla olan koordinasyonu sağlamaya çalıştık. Örneğin, yurtdışındaki bazı merkezlerle bilgilendirme yaptık uçaklarımızı kabul etsinler diye. Tüm müdürlerimiz ve istasyon şeflerimiz aynı anda uçaklara hâkim olabilmek için ve arada yönlendirilecek uçak olursa onları karşılamak üzere istasyondaydılar. Gün birbirimize sahip çıkma günü. Evet yasımız var. Evet üzüntümüz var. Ama gün dirayetli olma, metanetli olma, soğukkanlı olma günü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.