Efkan Ala'dan emekli maaşı açıklaması

Efkan Ala'dan emekli maaşı açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'da gerçekleştirdiği huzurevi ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Eskiden bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı. Şimdi bir emekli maaşı ile 1 buçuk buzdolabı alınabiliyor."dedi

Ramazan Bayramı sebebiyle Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valiliği'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

BAYRAM YAPILMASINA İHTİYAÇ VAR

Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra gazi ve vatandaşların da katıldığı programda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bayramın insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini dileyerek, "Küresel problemlerin küresel terörün saldırıya geçtiği bir dönemde bütün insanlığın böyle bir bayram havasında işbirliği yapmasına ihtiyaç var. Çünkü insanlığa karşı bir takım tehditler söz konusu. İnşallah her geçen gün bir önceki günden daha iyi olacaktır. Bursalı kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

EMEKLİ MAAŞI

Ardından merkez Yıldırım ilçesindeki Ali Osman Sönmez Huzurevi'ni ziyaret eden Bakan Ala, burada yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin ekonomik alanda önemli atılımlar yaptığını dile getirdi. Bakan Ala, "Türkiye'yi neren aldık nereye getirdik. Hani şurada bir köprü yaptık ya Osmangazi köprüsünü, dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, onun gibi otobanlar, hızlı trenler yapıyoruz. Hedefimizi yukarıya çektik şimdi biraz daha yukarıya çekeceğiz inşallah. Türkiye geliştikçe herkesin durumu daha iyiye gidecek. Dikkat ederseniz bir cebinden verdiğimizi eskiden olduğu gibi vatandaşın diğer cebinden almadık. Dikkat ederseniz enflasyon da düşüyor. Eskiden bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı. Şimdi bir emekli maaşı ile 1 buçuk buzdolabı alınabiliyor. Aradaki fark uçuyor ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Daha yukarılara çıkması lazım. Bu sebeple son dönemde dünyada ekonomisi en iyi büyüyen 5 ülkeden biri olduk" diye konuştu.

Bakan Ala, buradaki ziyaretinin ardından merkez Osmangazi ilçesindeki Sevgi Evleri'ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.