Aile bağları zayıflarsa ne olur?

Aile bağları zayıflarsa ne olur?
Psikolojik Danışman Mustafa Toplu, toplumumuzun temel taşı olan aile kurumundaki bağların giderek zayıfladığını, bunun sonucunda ise aile fertlerinin hiç istenmeyen yollara başvurduğunu söyledi.

Psikolojik Danışman Mustafa Toplu, toplumumuzun temel taşı olan aile kurumundaki bağların giderek zayıfladığını, bunun sonucunda ise aile fertlerinin hiç istenmeyen yollara başvurduğunu söyledi.

TEKNOLOJİ BAĞLARI ZAYIFLATIYOR

Aile bireylerinin birbirlerinden uzaklaşmasının nedeniyle ilgili açıklama yapan Toplu, "Giderek sanayileşen toplumumuzda ailenin çekirdek aile olması, çalışan annelerin artması, internet, tablet ve cep telefonunun bireyleri asosyalleştirmesi, ailelerin yanlış tutum ve davranışları aile bağlarını ve aile bireyleri arasındaki iletişimi zayıflatmaktadır" dedi.

İHTİHAR ÇÖZÜM OLARAK GÖRÜLÜYOR

Toplu,  aile bağlarının zayıf olması, ailesinden sevgi ve ilgi görmeyen çocuklarda intihar riskini artırdığını anlatarak, "Kültürel ve cinsel kimlik bunalımının yaşandığı ergenlik döneminde, aile içi iletişim zayıfsa ya da sağlıklı bir iletişim yoksa duygusal yoğunluğun en fazla olduğu dönemdeki genç intiharı, yaşadığı bunalımdan çıkmak için çözüm olarak görebilmektedir" diye konuştu.

Psikolojik Danışman Mustafa Toplu, Türk toplumunun temel taşı olan aile kurumundaki bağların giderek zayıfladığını savundu.

BAĞLARIN KOPMASI KÖTÜ SONUÇLARA SEBEP OLUYOR

"Giderek sanayileşen toplumumuzda ailenin çekirdek aile olması, çalışan annelerin artması, internet, tablet ve cep telefonunun bireyleri asosyalleştirmesi, ailelerin yanlış tutum ve davranışları aile bağlarını ve aile bireyleri arasındaki iletişimi zayıflatmaktadır" diyen Toplu,  aile bağlarının zayıf olması, ailesinden sevgi ve ilgi görmeyen çocuklarda intihar riskinin çok daha fazla olduğunun gözlendiğini anlattı.

TV'DEKİ OLAYLARIN HAYATA OLUMSUZ ETKİSİ

Toplu, "Kültürel ve cinsel kimlik bunalımının yaşandığı ergenlik döneminde, aile içi iletişim zayıfsa ya da sağlıklı bir iletişim yoksa duygusal yoğunluğun en fazla olduğu dönemdeki genç intiharı, yaşadığı bunalımdan çıkmak için çözüm olarak görebilmektedir" diyerek televizyonda intihar, şiddet, cinayet gibi olguların çok fazla işlenmesi, çocuk ve genç bireylerde kendilerini ya da başka birini öldürmeye yönelik davranışlarını da artırdığını kaydetti.

KÖTÜ KAHRAMANLAR ÇOCUĞUN BİLİNÇ ALTINA GİRİYOR

Psikolojik Danışman Toplu bir sıkıntıya daha dikkat çekerek şunları söyledi: "Dizi kahramanları, herhangi bir zorlukla karşılaştıklarında, başlarına gelen kötü hadiselerde ya da yaşadıkları sorunları çözmede aciz kaldıklarında, sabahlara kadar içip sarhoş olmayı, taşkınlık yapmayı ve daha da ötesi intiharı, çocuklarımıza ve gençlerimize çözüm olarak takdim etmektedir. Bu tehlikeli mesaj farkında olmadan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçaltına kazınmaktadır."

Kaynak:Habervaktim Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.