Son depremler nerede oldu?

Son depremler nerede oldu?
Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, Yalova'da 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. İşte son depremler..

Yalova il merkezinin 6 kilometre kuzeybatısında saat 17.20'de 3.6 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, depremin yerin 6.8 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

DEPREM NEDİR? Deprem yer sarsıntısına denir. Yeryüzü, birbirini tamamlayan parçalardan oluşur ve bu parçalara levha adını verilir. Levhalar zamanla kırılır ve depremlere neden olur. Deprem önce hafif bir sarsıntı ve uğultuyla başlar daha sonra sarsıntı birden şiddetlenir. Sarsıntı şiddetlendikçe zarar verir.  Depremin ne zaman olacağını önceden bilemeyiz ama depremin zararlarından korunabilriz. Bunun için deprem hakkında bilgi edinmeliyiz ve depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. DEPREM ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER Evlerimiz depreme dayanıklı olmalıdır deprem, dayanıklı yapılmış konutlara zarar vermez. Oturduğumuz binaların depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol ettirmeli gerekirse, dayanıklı duruma getirmeliyiz. Bir deprem planı hazırlamalı bu planda güvenli yerleri ve deprem sonrası, binadan çıkış yollarını belirlemeliyiz. Sarsıntı anında devrilebilecek kitaplık, vitrin gibi eşyaları sabitlemeliyiz.Evimizdeki gaz, su vanasının ve elektrik şalterinin yerini öğrenmeli bunları kapalı konuma getirmeliyiz.Deprem çantası hazırlamalıyız ve çantanın içine radyo, pilli fener, pil, düdük ve ilkyardım çantasını koymalıyız. Aynı zamadna giyecek, içecek, yiyecek maddelerini de deprem çantasına yerleştirmeliyiz. Deprem çantasını evimizde kolay ulaşabileceğimiz bir yerde bulundurmalıyız.Depremden sonra aile bireylerinin buluşacağı bir yer belirlemeli bu yerleri açık alanlardan seçmeliyiz. Elektrik direklerinden ve binalardan olabildiğince uzak durmalıyız.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.