Portekiz Fransa maç sonucu geniş özet

Portekiz Fransa maç sonucu geniş özet
Portekiz Fransa maçı için nefesler tutuldu. Büyük bir heyecanla bu maç bekleniyor. Portekiz Fransa maçı skor kaç kaç bitecek merak konusu. Maç detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. İşte Portekiz Fransa ile ilgili detaylar...

Fransa ve Portekiz büyük turnuvalarda dördüncü kez karşı karşıya gelecek. Önceki üç maçın tamamı yarı final mücadeleleriydi ve hepsini Fransa kazandı. Portekiz son dört maçta Fransa'ya sadece bir gol atabildi, o da Ekim 2014'te Ricardo Quaresma'nın penaltı golüydü. Portekiz, Avrupa Şampiyonası kazanamayan takımlar arasında, turnuvada en çok maça çıkan takım konumunda. Portekiz, Fernando Santos yönetiminde oynadığı 13 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi (9G 4B). Bu dokuz galibiyetten sekizi, tek golle geldi. Büyük turnuvalarda, Portekiz son 13 maçında sadece bir kez yenildi (2014 Dünya Kupası'nda grup maçlarında Almanya'ya karşı). Portekiz, Avrupa Şampiyonaları'nda eleme turlarında oynadığı son beş maçta sadece bir gol yedi (Euro 2016 çeyrek finalinde Polonya'dan).Fransa, büyük turnuvalarda beşinci kez final oynayacak. Fransa önceki dört finalinden üçünü kazanırken (Euro 1984 & 2000 ve 1998 Dünya Kupası), en son çıktığı finalde kupayı kaldıramamıştı.Evinde düzenlediği üç büyük turnuvada da final oynamayı başaran ilk Avrupa takımı olan Fransa, Euro 1984 ve 1998 Dünya Kupası'ndan sonra evinde oynadığı üçüncü turnuvada da kupayı kaldırabilir.

Portekiz 1-0 Fransa

TRT'DEN UYDU YAYININA ŞİFRE!
10 Haziran’da Fransa-Romanya maçı ile başlayan EURO 2016’da sıra final heyecanına geldi. Bu akşam Türkiye saatiyle 22.00’da başlayacak Fransa-Portekiz maçıyla birlikte Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

Final maçı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla beklenirken, EURO 2016’nın ülkemizdeki yayıncı kuruluşlarından biri olan TRT’den gelen açıklama birçok futbolseveri üzeceğe benziyor.

Fransa - Portekiz EURO 2016 finali TRT 1 uydu yayınından şifreli olarak verilecek. İşte TRT1'in twitter hesabından yayınlanan açıklama...

Uydu yayını üzerinden TRT 1 ve TRT 1 HD izleyenlere önemli duyuru;
''UEFA ve EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yayıncı kuruluşları arasındaki sözleşme gereği EURO 2016 final müsabakasının uydu yayınına şifre koymak zorunda olduğumuzu bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz. Karşılaşma sırasında yayınımızı karasal alıcılarınızdan, TV platformlarından ve trt1.com.tr/canli-izle adresinden takip edebilirsiniz.''

Fransa evinde oynadığı büyük turnuvalarda son 18 maçta 16 galibiyet aldı ve iki kez berabere kaldı. En son Temmuz 1960'da Avrupa Şampiyonası'nda Çekoslovakya'ya yenilmişlerdi (0-2). Sadece Almanya ve İspanya (3'er kez) Fransa'dan daha çok kez Avrupa Şampiyonu oldu. Euro 2016'nın en golcü takımı olan Fransa (altı maçta 13 gol), Euro 2000'den bu yana en çok gol attığı büyük turnuvayı oynuyor. Fransa'nın Euro 2016'da attığı 13 golün 11'i, maçların 42. dakikalarından sonra geldi. Portekiz'in, Stade de France'da oynadığı iki maçta da rakibi Fransa'ydı ve ikisini de kaybetti. Fransa, büyük turnuva maçlarında Stade de France'ta henüz yenilmedi (5G 1B). Portekiz, büyük turnuvalarda penaltılara kaldığı dört eşleşmeden üçünde galip gelen taraf oldu. En az dört kez penaltılara kalan Avrupa ülkeleri arasında, sadece Almanya daha iyi bir orana sahip (6/7, %86). Fransa büyük turnuvalarda penaltılara kaldığı altı eşleşmenin üçünde galip gelen taraf oldu.

Portekiz Fransa maçı hangi kanalda saat kaçta? 

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarın akşam inanılmaz bir mücadeleye sahne olacak. Kritik karşılaşmayı kazanan dünyaca ünlü yıldız Antoine Griezmann mı yoksa dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Christiano Ronaldo mu olacak. TSİ 22.00'da TRT 1 ve Lig TV kanallarından cnalı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi, İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Portekiz Fransa maçı 10 Temmuz Pazar günü naklen yayınlacak.

LÖW: FRANSA KAZANIR

Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Almanya’nın çalıştırıcısı Joachim Löw, yenilgiyi şanssız olmalarına bağladı. Final karşılaşmasını da değerlendiren deneyimli hoca, “Ben, Fransa’nın Portekiz’i yeneceğini düşünüyorum. Şu ana kadar Portekiz’in oyunu beni tatmin etmedi” diyerek şampiyonluk adayının Fransa olduğunu ifade etti.

ZAFER FRANSA'YI İŞARET EDİYOR

Pazar gecesi Portekiz ile Paris'te Avrupa şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı.
1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone’nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı.Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda da zafer yaşamıştı. Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zinedine Zidane ve Emmanuel Petit’in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırmıştı.

Euro 2016'da Stade de France'da saat 22.00'de oynanacak Portekiz - Fransa final maçı öncesi Fransa Milli Takımı'nın kaldığı başkent Paris'te bulunan Pullman Centre-Berch otelinin önüne bırakılan şüpheli bir bavul paniğe neden oldu. Fransız polisi otele giriş çıkışları yasaklarken, otelin çevresi güvenlik çemberine alındı.
Yolun tamamen boşaltılması ve halkın uzaklaştırılmasının ardından bomba imha uzmanı ekipleri olay yerine geldi.
Fransa milli takımı otobüsüne yaklaşık 10 metre mesafede bırakılan bavul, bomba imha ekiplerinin gelmesinin ardından yerel saatle 17:38 (TSİ 18:38) sıralarında kontrollü olarak patlatıldı.
Kontrollerin yapılmasından sonra yol yeniden trafiğe ve kullanıma açıldı.
Final maçının oynanacağı Stade de France medya merkezi de yaklaşık bir saat önce polis ve bomba ekipleri tarafından boşaltılarak köpekler eşliğinde aranmış ve durum UEFA tarafından rutin bir kontrol şeklinde duyurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.