MHP'li muhaliflerden sürpriz hamle

MHP'li muhaliflerden sürpriz hamle
Olağanüstü kurultayı toplama girişimlerinden vazgeçmeyen muhalifler tekrar bir araya geliyor. Yeniden imza toplama gündemde. Sürpriz ise Bahçeli’nin uygulanmasına son verdiği “Tekir Yaylası Kurultayı”nı toplamak olacak.

MHP'deki muhalif kanat bugün hareketli bir gün geçirecek. Avukatlardan oluşan “hukuki kurul" ile eski siyasilerden oluşan “siyasi kurul" hazırladıkları raporları bugün muhalif adaylara sunacak. Muhalif adaylar bugün saat 14:00'te buluşup yol haritasını netleştirecek.
 
Kulislere yansıyan bilgilere göre muhaliflerin gündeminde ilk sırada mahkeme süreci bulunuyor. 19 Haziran'da yapılan kurultayda alınan kararların hukukiliğinin onanması halinde “Kongre Komitesini" devreye sokacak olan muhalifler, Ağustos ayı içinde bir kongre tarihi belirlemeyi hedefliyor.
 
Mahkemeden olumsuz sonuç çıkar ve Genel Merkez'in istediği yönde gelişmeler yaşanırsa bu kez yeni delege imzalarıyla yeni bir kongrenin toplanması girişiminde bulunulacak. Muhaliflerin gündeminde “disipline sevk" başlığı da bulunuyor. Başta Meral Akşener olmak üzere adayların disipline sevkedilmesi halinde “hukuki" mücadele ile olası kurultayda yine tüzük değişikliği ile bu engelin aşılması planlanıyor.

MHP huhalefeti, Genel Merkezi siyasi anlamda köşeye sıkıştırmak için bir dizihamleler planlıyor.
 
Milliyet'te yer alan habere göre bunların başında da Alparslan Türkeş'in başlattığı, Bahçeli'nin bir süre devam ettirdikten sonra uygulanmasına son verdiği “Tekir Yaylası Kurultayı"nı toplama girişimi geliyor. 7 - 8 Ağustos tarihlerinde gövde gösterisine dönüştürülmek istenen Tekir Yaylası Kurultayı ile muhalif adaylar ülkücü tabanın kendileriyle birlikte hareket ettiği ve arkalarında geniş kitlelerin bulunduğu mesajını vermeyi amaçlıyor. Bir diğer girişim ise bölge toplantıları ve mitingleri yapmak olacak. MHP'nin oy depoları olarak görülen Orta Anadolu, İç Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde dört adayın da katılacağı mitingler yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum