Altın ve gümüş fırladı! 2 yılın zirvesine ulaştı

Altın ve gümüş fırladı! 2 yılın zirvesine ulaştı
Altın alıp satacaklar bu haberi okumadan sakın hareket etmeyin! Altın ve gümüş, ABD istihdam verisinin açıklanmasıyla birlikte iki yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. İşte piyasaya dair tüm gelişmeler..

Altın alıp satacaklar bu haberi okumadan sakın hareket etmeyin! Altın ve gümüş, ABD istihdam verisinin açıklanmasıyla birlikte iki yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. İşte piyasaya dair tüm gelişmeler..

Altın ve gümüş, yatırımcıların dikkatlerini küresel ekonomiye yönelik risklerden ziyade güçlü çıkanABD istihdam verisine çevirmeleri ile birlikte iki yılın en yüksek seviyeleri yakınında seyrederken, Şanghay piyasasında gümüş vadeli kontratları Ekim 2013'ten bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,375.34 dolar ile Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 11:47'de 1,368.49 dolara geldi. Gümüş yüzde 2 sıçrayarak ons başına 20.6850 dolara çıktı ve geçen hafta 21.1377 dolar ile gördüğü Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı.

G-20 ülkelerinin ticaret bakanları Pazar günü bir araya geldi ve sınır ötesi yatırımların bu yıl yüzde 15 kadar düşmesinin beklendiğini söyledi. Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Cuma günü, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) kararını işaret ederek, Euro Bölgesi'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü. Bu olumsuz gelişmelere karşın, ABD'de Cuma günü açıklanan Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi 287,000 ile sekiz ayın en hızlı artışını gösterdi ve Bloomberg'in anketinde yer alan en yüksek tahminin de ötesinde gerçekleşti.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Piyasalar şimdi biraz daha temkinli olacak, zira güçlü verilerden dolayı, ABD'de bir faiz artırımı belki de masada olabilir," dedi ve "Ancak Brexit ve bunun büyümeye ilişkin etkilerden kaynaklanan belirsizlik, altına destek sağlamaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın geçen hafta yüzde 1.9 yükseldi ve yükselişini altıncı haftaya taşıyarak Temmuz 2014'ten bu yana en uzun haftalık çıkış serisini gerçekleştirdi. Metal 2016 yılında , Brexit oylaması ve bununfinans piyasalarında yarattığı kargaşanın da desteği ile yüzde 29 yükseldi. Ancak ABD'de tarım dışı istihdam verisi, Fed'in yıl sonuna kadar faiz artıracağına ilişkin beklentileri, Perşembe günkü seviyesi olan yüzde 12'den yüzde 21'e yükseltti.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü 8.9 ton artarak, 2,006.3 ton ile Temmuz 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Citigroup Inc.'nin bugünkü raporuna göre, ETF sektörü "göreceli olarak güçlü" ve varlıklardaki artış devam edebilir.

Aralık vadeli gümüş kontratları, Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 5.1 sıçrayarak kilogram başına 4,563 yuana (ons başına 21.20 dolar) sıçradı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.