Tüketici en çok şikayet bakın ne için yapılmış

Tüketici en çok şikayet bakın ne için yapılmış
BTK'ya en çok GSM hizmetleriyle ilgili şikayet yapılırken, bu şikayetler genel şikayetlerin neredeyse yarısına denk geliyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gelen şikayet sayısı, geçen yılın aynı dönemine yüzde 30,7 artarken, en çok şikayet GSM şirketleri için yapıldı.

MOBİL İÇİN 13 BİN ŞİKAYET

BTK verilerinden derlenen bilgiye göre, bu yılın birinci çeyreğinde kuruma 29 bin 397 şikayet yapıldı. Bu yılın ocak ayından itibaren Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden gelen şikayetlerin BTK online şikayet sistemine dahil edilmesinin de etkisiyle şikayet sayılarında artış görüldü. Söz konusu şikayetlerin 13 bin 122'si mobil, 11 bin 134'ü internet servis sağlayıcıları, 2 bin 903'ü sabit telefon, 2 bin 133'ü uydu platform, 105'i kablo TV hizmetleriyle ilgili gerçekleşti.

GSM YÜZDE 45'İ YAKALADI

Şikayetlerin sektör bazında dağılımına bakıldığında, en fazla şikayetin yüzde 45 ile GSM hizmetleriyle ilgili olduğu görüldü. Konularına göre yapılan ayrımda en fazla şikayetin faturalara ilişkin olduğu belirlendi.

Sektörel bazda milyon abone başına tüketici şikayeti sayısına bakıldığında ise aynı dönemde 1 milyon abone başına ortalama i̇nternet servis sağlayıcılığı hizmetine yönelik bin 133,8, uydu platform hizmetlerine yönelik 596,2, sabit telefon hizmetlerine yönelik 256,4, mobil elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik 177,8 ve Kablo TV hizmetlerine yönelik 90,3 tüketici şikayeti geldi.

FATURALAR ZİRVEDE

Mobil sektörde en fazla tüketici şikayeti faturalara ilişkin gerçekleşti. Bu yılın birinci çeyreği itibarıyla toplam şikayetlerin yüzde 23,8’i faturalara ilişkin oldu. İnternet servis sağlayıcılığı hizmetinde en fazla şikayet bağlantı sorununa ilişkin iken bu şikayetler toplam şikayetlerin yaklaşık yüzde 26,3’ünü oluşturdu.

Uydu platform hizmetine ilişkin en fazla tüketici şikayeti aboneliğin feshi/iptali veya geçici durdurulması hizmetlerinden geldi. 2016 birinci çeyreği itibarıyla bu hususa ilişkin şikayetler toplam şikayetlerin yaklaşık yüzde 39,4’ü olarak belirlendi.

Sabit telefon hizmetine ilişkin en fazla şikayet, bağlantı sorunuyla ilgili oldu. Söz konusu dönemde bu hususa ilişkin şikayetler toplam şikayetlerin yaklaşık yüzde 48,3’üne denk geldi.

Elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren sabit ve mobil telefon hizmeti veren işletmeciler ile internet servis sağlayıcıları, uydu ve kablo-TV işletmecileri ile ilgili tüketici şikayetleri sektörde denetleyici ve düzenleyici kurum olan BTK’nın "tuketici.btk.gov.tr" adresinden yapabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.