Veysel Tiryaki başarısının sırrını açıkladı

Veysel Tiryaki başarısının sırrını açıkladı
Türkiye'nin en başarılı yerel yöneticilerinden biri olarak gösterilen ve adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen AK Partili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, başarısının sırrını açıkladı:

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyenin görevi değilse bile vatandaşın yararına olan her projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, beraberinde Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahu Özyakup ile birlikte Habervaktim'i ziyaret etti. Başkan Veysel Tiryaki, insana yatırım yaptıklarını, çocukları ve kadınları öncelediklerini vurguladı.

Bir ilçe belediyesi olarak hayata geçirdikleri okul, kütüphane, sağlık ocağı, cami, dev park projeleriyle Türkiye genelinde bir ilke imza atan Başkan Tiryaki, çalışmalarında belediyenin görevi olup olmadığından ziyade, vatandaşın yararına olup olmadığına baktıklarını açıkladı.  Tiryaki "Belediyenin görevi değilse de vatandaşın yararına olan her projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

Başkan Tiryaki, çalışmaları hakkında bilgi verirken, insana yatırım yaptıklarını, çocukları ve kadınları öncelediklerini vurguladı. Bir ilçe belediyesi olarak hayata geçirdikleri okul, kütüphane, sağlık ocağı, cami, dev park projeleriyle Türkiye genelinde bir ilke imza atan Başkan Tiryaki, çalışmalarında belediyenin görevi olup olmadığından ziyade, vatandaşın yararına olup olmadığını gözettiklerini açıkladı.  Tiryaki "Belediyenin görevi değil ama vatandaşın yararına olan her projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

HEDEF YENİ CAMİ İMAJI

Altındağ'a kazandırdığı ve alışılmışın dışında olan yeşiller içindeki şirin camilere ilişkin kimi vatandaşlardan "bunların yerine büyük camiler yapınsana" eleştirisi aldığını belirten Tiryaki, ihtiyaç durumuna göre hareket ettiklerini, yaptıkları camilerin yeterli olduğunu kaydetti. Başkan yeşile, ağaca, temizliğe, hijyene büyük önem verdiğini belirterek "Örneğin camilerin tuvaletleri kokar algısı vardır toplumda. Hayır kardeşim, camiler tertemiz olmalıdır. Görünüşüyle, içiyle-dışıyla tertemiz olmalıdır her bir yanı ki bu algı değişsin. Özellikle çocuklarımız için birer çekim merkezleri olsun camilerimiz. Bunun için gayret ediyoruz" diye konuştu.

TUVALETLER İÇERİDE

İhtiyaç olan her mahalleye cami yaptıklarını söyleyen Veysel Tiryaki, şöyle devam etti: "Vatandaşlar bizden büyük cami yapmamızı talep etti ama biz küçük camiler yapmakta ısrar ettik. Sonra büyük cami yapılsın diyenler 'iyi ki bizi dinlememişsiniz başkanım' dediler. Dolmuyor camiler, sabah namazına kaç kişi geliyor, sayı çok az. Çocuklarımıza camiye dair verilebilecek en önemli işlerden biri cami algısı oluşturmak. Camiye ilişkin tuvaleti kokan, içi temiz değil, abdestliklerinde pislikler olan bir imaj oluşturulursa yarın çocukların ibadet yerlerine bakışı çok farklı olur. Şimdi bizde camilerin dışına abdestlik yaptırılıyor ve pislikten bakılmıyor. Bizim yeni yaptırdığımız camilerde tuvaletleri içeri koydurduk. Apartmanlarda da öyle değil mi, koku mu oluyor, düzgün bakarsanız? Hayır. Camilerimiz de öyle olmalı. Tertemiz ve bakımlı, mis kokulu. Şuana kadar bu şekilde 9 tane mahalle camisi yaptık, 3 tane de inşası devam eden camimiz var. İhtiyaç olan her mahalleye cami yapmaya devam edeceğiz.”

15 TANE 112 ACİL İSTASYONU YAPACAĞIZ

“Biz sadece cami inşa etmiyoruz, örneğin sağlık merkezi inşaatlarımız devam ediyor, sayıları 20” diyen Tiryaki, Altındağlılara bir müjde verdi. Tiryaki, belediye meclisinden karar çıkardıklarını, 112 Acil merkezlerini içinde bulundukları perişan durumdan kurtaracaklarını kaydetti. Başkan "112 Acil merkezlerimiz perişan yerlerde. Projelerini çizdiriyoruz, yerlerini tespit ettik, 15 tane 112 Acil istasyonu yapacağız. Hepsinin özel binaları, garajları ve bahçeleri olacak. Belediyenin görevi değil ama biz vatandaşın yararına olan her projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

BÜYÜK PARK FARKI

Altındağ Belediye Başkanı, yaptıkları parkların büyüklüğü konusunda da özellikle yaşı büyük bazı insanlardan eleştiri aldıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Hayır,  biz belediye olarak küçük parklar yapmıyoruz, bu konuda da vatandaşlardan bize çok itiraz geldi. Ama projelerimizi hayata geçirmeye devam ettik, bugün herkes çok memnun durdumdan. Dönümlerce arazi içine park yapıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, 15 dönüm, 20 dönüm park. Temiz, yemyeşil, bakımlı; cıvıl cıvıl. İnsanın içi açılıyor, ferahlıyor. Ülkemizin, insanımızın bu güzelliklere ihtiyacı var."

KÜLTÜR SANAT ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Tiryaki büyük önem verdiği kültür-sanat çalışmalarıyla ilgili de “Şuan Altındağ’da talebi bizim oluşturmamız lazım, biz belediye olarak 8-9 tane müze açtık. Belediyenin görevi midir müze açmak, dünyada görevidir, Türkiye’de belediyelerin böyle bir derdi yok. Ama siz bu müzeleri açmadığınız sürece, sanat merkezleri açmadığınız zaman bu bombalamalar da (Atatürk Havalimanındaki terör saldırısını kastediyor) bitmez, cinayetler de bitmez" dedi.

AYRIM YAPMIYORUZ

Açtıkları kültür merkezlerinde siyasi propaganda yapmadıklarını, ayırt etmeksizin tüm halka hizmet ettiklerini anlatan Veysel Tiryaki, şöyle devam etti: "Mesela şuan biz kadınlar için doktorlar getiriyoruz, kim karşı gelebilir buna. Hastanelerden profesörleri yılladır kadınlara seminer, tedavi vermeleri için getiriyoruz. Bizim kültür merkezlerimiz hanım lokali gibi değil. Eğer siz bir tesis açıp parti propagandası yaparsanız sizin partinizin dışında kimse gelmez oraya. Bizim amacımız kültür merkezlerinde oradaki insanları eğitmek, orası parti propagandası yapma yeri değil ki. Nitekim Allah'a şükür ilçemizde oyumuz her seçim biraz daha artıyor. Hizmet bizden takdir halktan.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum