Başbakan Yıldırım: 'İçtüzük için son fırsat'

Başbakan Yıldırım: 'İçtüzük için son fırsat'
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti il başkanları toplantısında konuştu. Yıldırım 4 partinin görüşeceği İç tüzük konusunun son fırsat olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Biz kendimiz için değil millet için siyaset yapıyoruz. O yüzden bizim hareketimize kavga değil, muhabbet hakimdir. 79 milyon vatan evladının partisidir. 

* Bakanlarımız, vekillerimiz, başkanlarımız, meclis üyelerimiz hep aynı istikamete bakar. Hiç birimiz asla ve asla kişisel hesabımız olmaz. 

* Demokrasinin, hukuk devletinin kapısını koruduk, geri adım atmadık. AK Parti'ye tuzak kurarak Türkiye'yi dize getirmek istediler, başaramadılar. Siyaset, AK Parti ile itibar kazanmıştır. 

* Millete tepeden bakanlar siyaset sahnesinden yok olmuştur. 

* Diğer partiler iç hesaplaşmalar AK Parti'de olmaz. Kongrelerimiz demkrasi bayramı olarak hatırlanır. İlla her konuşmanızda Cumhurbaşkanımızı AK Parti'yi eleştirmeniz gerekmez. Biz siyaset ve muhafet istiyoruz. 

*AK Parti'nin alternatifi yine AK Parti'dir muhalefet partileri değil. AK Parti'de sadece nöbet değişimi, hizmet yarışı olur. 

TERÖR OLAYLARI

* Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona erdirildi. Güvenlik güçleri kırsalda da şer odaklarının bütün yuvalarını yıkacak. Bu mesele sadece AK Parti'nin değil, muhalefet partilerinin de meselesidir. Halkın Demokrasi Partisi de, terörün her türlüsüne karşı olmalı.

* Milletin sessizliği kimse yanlış okumasın. Sonunda tufana dönüşür.  Rakiplerimize de göreve davet ediyoruz. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

* Büyük bir insanlık dramı yaşanan Suriyeli kardeşlerimizle ilgili malesef son günlerde utanç verici tartışmalara tanık oluyoruz.  Malesef yakışıksız ifadeler kullanılıyor. Vatansız evsiz varksız kalmış, sığınak güvenli bir liman araıyorlar. Ölümden kaçıyorlar. Zulme uğramış, evsiz kalmış insalara dönüp bakmamayı bazıları kendisine yakıştırabilir ama biz bunu kabul etmeyiz.Türk Milleti'nin ne genlerinde ne de geleneklerinde böyle bir tavır yoktur. Zorda kalanların imdadına koşuyorsak insanlığımızın ve imanımızın bir gereği oalrak yapıyoruz. 

* Aziz milletimin hiçbir derdi de bunu hoş karşılamaz.  Bu durum hiç de kabul edilebilir bir durum değil.  

CHP'YE DEAŞ ELEŞTİRİSİ

* Türkiye DEAŞ'la ilgili tehditlere dikkat çekilmiş, şpheli listelerini paylaşmıştır. Hala sayın Kılıçdaroğlu aynı tavrın arkasındadır. Yıl 2014 Meclis'ten Suriye teskeresi geçiyor. Orada PKK'nın DEAŞ'in adı geçiyor. Bizimkiler tezkereye karşı hayır oyu kullanıyor. Sonra da bize siz DEAŞ'e göz kırpıyorsunuz diyorlar. Allah ıslah etsin. 

* Sorunları tartışmayalım, çözümleri tartışalım. Artık sorunların tanımlarını değil çözümlerini tartışan bir siyaset isteniyor. 

Eleştirileri  bir kez daha kınıyoruz. Bu vatandaşlıkla ilgili konuyu maalesef yerli yersiz konuşuyorlar. Geleceğinin ne olacağının belli olmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bunların kuralları vardır. Kimse tarihimizi, etnik renklerimizi küçük göremez. 

"KATKI SAĞLAYACAK HERKESİ VATANDAŞ YAPARIZ"

Vatandaşlığı almak demek o ülkenin değerine değer katmak demek. Türkiye'nin akıl terine alın terine bir fayda sağlayacak herkesi seve seve vatandaş yaparız. Beyin göçünü tersine çevirmek için kanun çıkarıyoruz. Mavi kart çıkarıyoruz, pasaport veriyoruz. Sanki Suriyeliler dün gelmiş gibi bir bardak suda fırtına koparıyorlar. 4 yıl oldu bu insanlar geleli. Onlara oturma izni verdil. Tartışmalar anlamsızdır. Amaç, AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı'na saldırmaktır.  

"ÜRETİMDE, YATIRIMDA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK"

Bu sene açılışlarla geçecek, mega projelerin milletimizin hizmetine verileceği bir yıl yaşıyoruz. 26 Ağustos'ta Yuvuz Sultan Selim'i açacağız. Avrasya Tüneli'ni açacağız. Bunlar hayal bile edilemeyen şeylerdi. Hayaller gerçek oldu diyoruz ya lafla değil, taş üstüne taş koyarak geliyor. Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi de arabaları denizin altından yürütüyor. Arkamıza baktığımızda onca eser yapmışız ki milletimizin karşısına alnı ak şekilde çıkıyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi krizlerden, büyüyen gelişen ülke haline getirdik. Üretimde, yatırımda, ihracatta rekor üstüne rekor kırdık. Bu bayramda Atatürk Havalimanı'nda rekor üstüne rekor kırıldı. İşte Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bu yüzden biz dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. 2002'de sadece 1 milyon transit yolcu vardı, bugün 30 milyon.

Tarihi İpek Yolu'nun buluştuğu yer İstanbul'dur. Türkiye'dir, Anadolu'dur. Tarih tekerrürden ibaret. Artık zenginlik yolları Türkiye'ye hicret ediyor. Petrolümüz yok belki ama üstünlüğümüz coğrafyamızdır, nüfusumuzdur. Ülkemize güveniyoruz, geleceğimiz, yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak. Ekonomiyi 4 kat büyüttük, ihracatımızı 4 katına çıkardık. Herkes rahat olsun ekonomideki bu şahlanış devam edecek. Tıkır tıkır çalışıyor. Maliye gayet yerinde. Ekonomimiz büyüyor. Daha da iyi olacak. Bayramdaki tedbirlerle beraber.

İÇ TÜZÜK

Meclis'te görüşmeye başlamak istedik ama 10 saat boşa geçti. Hava civa hiçbir şey yok. Milletin zamanını israf etmeye hakkımız var mı? O yüzden Meclis'te de adalet lazım. Bu içtüzük mutlaka değişmeli. Verimsiz şekilde Meclis çalışmaları devam ediyor, milletvekillerinin de yorulmaları yanına kalıyor. Son bir fırsat, bir araya gelip konuşacaklar. Bizden günah gitti. İsteriz ki buluşup anlaşsınlar. Bunun normal şartlara gelmesi lazım. Demokrasi gerekli olan şeyi gereken zamanda söylemek. Millet bunu bekliyor, yoksa 10 saat Meclis'i meşgul et. Milletin beklentisini geciktirebilirsiniz ama bir dahaki seçimde bunun hesabını verirsiniz. Katkı sağlayın, sürekli eleştirmeyi bırakın. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.