Baydemir'e büyük şok!

Baydemir'e büyük şok!
Geçen sene yaptığı bir konuşmada hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ve Baydemir'in avukatı Yusuf Alataş katıldı. Avukat Aydın, dosyadaki delillere göre Baydemir'in, müvekkili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretettiğini belirterek, "Bu beyanları düşünce açıklaması mahiyetinde değildir. Kişilik hakları ihlal edilmiştir." dedi ve davanın kabulünü istedi.

Avukat Alataş ise "Fiili başkan olan bir kişinin doğrudan doğruya çok sayıda dava açması, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ortadan kaldırmaktadır." iddiasında bulundu ve davanın reddini talep etti. Yeniden söz alan Aydın, Cumhurbaşkanı'nın yasal haklarını kullandığını, bunun yargıya müdahale niteliğinde olmadığını belirtti.

5 BİN LİRA ÖDEYECEK

Hakim Aysel Durubaş, beyanları dinledikten sonra davayı kısmen kabul ederek, Baydemir'in, Erdoğan'a, 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarınca açılan davanın dilekçesinde, Baydemir'in 10 Eylül 2015 tarihinde, Şırnak'ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına karşı partisince organize edilen yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunarak kişilik haklarını ihlal ettiği kaydedilmiş ve 20 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.