Mahkemeden MHP'ye ek süre

Mahkemeden MHP'ye ek süre
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'nin başvurusuyla, savunma süresinin 15 gün uzatılmasını kararlaştırdı.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'nin başvurusu üzerine, savunma ve cevap süresinin 2 hafta uzatılması kararını verdi.

Mahkeme, MHP'li Cemal Enginyurt'un, Çağrı Heyeti'nce 19 Haziran'da toplanan olağanüstü kongrede alınan kararların iptali istemiyle açtığı davada, Genel Merkez avukatı Yücel Bulut'un başvurusunu görüştü.

Mahkeme heyeti başvuruyu kabul ederek, MHP'ye savunma ve cevap için iki hafta ek süre verdi.

MHP'li Enginyurt, 19 Haziran'daki olağanüstü kongrede alınan kararların iptali için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne MHP Genel Merkezi aleyhine dava açmış, Mahkeme hem kongrede alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar vermiş hem de MHP Genel Merkezi'nden iki hafta içerisinde yanıt istemişti.

Yürütmenin durdurulmasının ardından karara itiraz eden MHP'li muhaliflerin avukatlarından Feridun Bahşi, "Bu davanın öncelikle Çağrı Heyeti'ne ya da kongre divanına ya da ikisine birden açılması lazımdı. MHP Genel Merkezi'nin taraf sıfatı yoktur, böyle bir dava açılamaz. Dava muvazaalı yani anlaşmalı bir dava." açıklamasını yapmıştı.

MHP'li muhalifler, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongreye ilişkin aldığı ihtiyati tedbirin kaldırılması ile söz konusu davanın reddi talebinde de bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.