KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı! (ÖSYM Giriş)

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı! (ÖSYM Giriş)
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. KPSS sonuçlarının açıklanmasına oldukça az bir süre kaldı. KPSS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklanacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz...

İnsanlar genel olarak iyi bir eğitim almaları için küçük yaşlarından itibaren ders çalışıp sınavlara girerek iyi bir okula gitmek için çaba sarf ederler. İyi bir okullarda okuyarak hayatlarını daha güzel bir biçimde devam etmeleri için bu durum çok önemlidir. Bu neden ile de küçük yaşlardan itibaren bir çok sınavlara tabii tutulurlar.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLA 

Bu maraton hayatlarının bir kısmına kadar devam eder. Üniversite okuduktan sonra ne yazık ki hemen iş bulmak o kadar kolay değildir. İş bulmak için de bölümlerinin getirmiş olduğu bir sınav uygulaması da olabilir. İnsanlar kendi bölümleri ile ilgili iş bulmak için bazen özel sektörü seçmeyebilirler. Devlet kurumlarında çalışmak isterler çünkü kendi hayatlarını, yaşamlarını garanti almak isterler. Ülke geneli devlet kurumlarında yer almak için bir sınav uygulanmaktadır. Bu sınavın adı KPSS yani açılı Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekte olan memur adayı genel olarak genel kültür taraması altına alınır.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 25 Ocak 2016 tarihli kararla yürürlüğe girmesi ile ÖSYM'nin sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verildiği ve sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu doğrultuda güncellendiği bildirildi.

Öte yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, takvim güncellemesinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu kararı ile alındığını bildirdi.

KPSS'DE TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta; KPSS tercih ücreti... Bu konu gerçekten çok önemli. Yerleştirme ücretini yatırmayanlar tercihlerini yapamayacak. ÖSYM bu sene de tercih ücretini 15 lira olarak belirledi.

KPSS tercih ücretini bu bankalara yatırabilirsiniz;

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
T. Halk Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri,
ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT İş Yerleri 

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.