Demirtaş 'vatandaşlık' fikrini değiştirdi

Demirtaş 'vatandaşlık' fikrini değiştirdi
Selahattin Demirtaş, Suriye'lilere vatandaşlık konusunun referanduma götürülmesi gerektiği yönündeki fikrini değiştirdi

Partisinin İzmir teşkilatınca İnciraltı'nda düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili dün yaptığı açıklamayı düzelttiğini belirtti.

"REFERANDUMA GÖTÜRELİM DİYEREK BU İNSANLARA HAKSIZLIK YAPTIM"

Demirtaş, "Öncelikle Suriye'den gelen insanlara mülteci hakkını vermemiz lazım. Mülteci statüsü demek çalışma, oturma, eğitim, sağlık hakkının kazanılması demek.

Bundan sonra arzu eden, koşulları taşıyan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmelidir Suriyeli, Iraklı, Afganistan, Pakistan, Somalili, kim gelmişse ülkemize. Ülkemiz onların da vatanıdır." dedi.

Sığınmacıların geçici misafir değil, beraber yaşayacakları kardeşleri olduğunu ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama karpuz seçer gibi Suriyelilerin iyilerini alalım, kalifiye olmayanları geri gönderelim, kaderine terk edelim gibi yaklaşamazsınız. Dün parlamento grup toplantımızda yaptığım bir yanlışı da düzeltmek istiyorum: Partimizin resmi politikası olmayan bir durumu ben yanlış ifade ettim. Referanduma götürelim diyerek bu insanlara haksızlık yaptım. Referandum temel hak ve özgürlüklerde olmaz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum