Altın alamayanlar kiralama yöntemine başvuruyor

Altın alamayanlar kiralama yöntemine başvuruyor
Batman’da hem altının yükselen fiyatı hem de maddi durumları nedeniyle altın alamayan çiftler, kiralama yöntemine başvuruyor.

Evlilik hazırlığında olan bir vatandaş, kız tarafının kendisinden 300 gram altın talep ettiğini ancak bunu alacak gücünün olmaması nedeniyle kiraladığını kaydetti. Bir kuyumcu ise talep edilen altını haftalık 300-400 TL’ye kiraya verdiğini anlattı. 

 Batman’da ‘kiralık altın’ sektörü gün geçtikçe büyüyor. Evlilik hazırlığı yapan ancak hem altın fiyatlarının yüksek olması hem de maddi durumları nedeniyle altın alamayan çiftler, kiralama yöntemine başvuruyor. Kuyumculara giderek, düğün haftalarında altın kiralayan çiftler, bunun karşılığında 300-400 TL ödüyor. Bu durum hem yeni evlenecek çiftlerin hem de altın satamadıkları gerekçesiyle kuyumcuların işlerine yarıyor.
 
“Artık kimse altın almıyor” 
 
Kiralarını ödeyemedikleri için böyle bir yola başvurduklarını belirten kuyumcu esnafı İlham Işık, “Altın fiyatlarının yükselişi bizi perişan etti. Artık kimse altın almıyor. Müşterilerimizin çoğu altını ödünç alıyor. Bu yüzden çok sıkıntı çekiyoruz. Kiramızı ödemeyecek duruma geldik. Yakın olan güvenilir müşterilerimiz altın kiralıyorlar. Haftalık kiralama bedeli 300 ile 400 TL” dedi.
 
“Mecbur kaldık” 
 
Altın kiralama yöntemine mecburiyetten dolayı başvurduklarını anlatan kuyumcu esnafı İbrahim Ekinci ise, "Altına talep var. Düğün sezonu açıldı ama altın tarihinin zirvesinde olduğu için müşterilerimiz çok zor durumda kalıyor. Biz de aynı şekilde zor durumda kalıyoruz. Müşterilerimiz altını ödünç alma ve kiralama talebinde bulunuyorlar. Gebelikle müşterilerimize emanet verme ve borç verme yolunda gidiyoruz” diye konuştu.
 
“Kara kara düşünüyoruz”
 
Evlilik hazırlığında olan Hanifi Toprak ise kız tarafının kendisinden 300 gram altın talep ettiğini ancak fiyatının yüksek olduğundan dolayı altın alacak gücünün olmadığını belirtti. Bu yüzden kiralama yöntemine başvurduğunu anlatan Toprak, “Düğün öncesi kara kara düşünüyoruz, ‘Nasıl altın alacağız’ diye. 300 gram altın yaklaşık 36 bin TL değerinde. Biz memuruz, nasıl alacağımızı bilemiyoruz düşünüyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.