Türkiye'den flaş 'Fransa' kararı

Türkiye'den flaş 'Fransa' kararı
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Fransa'ya destek vermek için NATO'daki bayraklarını yarıya indireceğini açıkladı.

Başabakan Binali Yıldırım Fransa'da gerçekleştirilen kanlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Fransa'ya terörle mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Başbakan,  "NATO toplantısındaki kararla bayrakların yarıya indirilmesi kararlaştırıldı, biz de bir dayanışma gösteriyoruz ve bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Fransa'da dün gece yaşanan terör hadisesi var. Çok sayıda insan hayatını kaybetti, onlarca yaralı var. Bu terör olayından dolayı Fransız halkının acılarını paylaşıyoruz. Fransız hükümetine terörle mücadelede işbirliği içinde olacağımızı, her türlü yardımı vereceğimizi ifade ediyorum

YILLARDIR BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILDI

Terörle yıllardır mücadele eden Türkiye, biz terörün dini, imanı, milleti, insanlığı yok dedik.Terörün tek hedefi insanlığı öldürmek, insanlığa korku salmak. Terörle mücadelede fark gözetmek, kimisini az günahkar, kimisini masum görmek en büyük yanlıştır. Bu yanlış yıllardır yapıldı. Gerek son İstanbul saldırısı, gerek bu Fransa'daki hadise bir güzel dayanışmayı daha ortaya koydu. İstanbul saldırısında bütün dünya nasıl kenetlendiyse, bugün Fransa'da yaşananda da dünya teröre karşı tek yürek olmak içerisinde mücadeleyi sürdürmek konusunda kararlılığı gösteriyor. 

BAYRAKLARI YARIYA İNDİRİYORUZ

Yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için BM başta olmak üzere, birçok ülkenin daha sıkı işbirliği içinde olması gerek. Bilgi paylaşımı, istihbarat olarak küresel terörü bitirmenin hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararı alındı, bugün biz de Fransa ile dayanışma için bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Fransız halkının başı sağ olsun. 

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ

Fransa'nın Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluklarını kapatmasını hatırlatılması üzerine Yıldırım, "İstanbul terörün hedef merkezlerinden biri. O yüzden bütün güvenlik birimlerimiz terör ataklarına karşı tedbirlerini almaya devam ediyor. Tedbirler en üst düzeyde alınacak ama takdir edersiniz ki istemesek de zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor. Terörün kimi ne zaman vuracağı belli olmaz. Fransızların bu kadar titizlenmesi, Türkiye'de tedbir alması yeterli olmadı. Terör Fransa'nın kalbinde kendisini gösterdi. O yüzden o ülke güvenli bu ülke güvensiz gibi değerlendirmeler anlam ifade etmiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum