TEOG tercihleri başladı! E okul sisteminden TEOG tercih işlemleri

TEOG tercihleri başladı! E okul sisteminden TEOG tercih işlemleri
TEOG tercihleri bugün yani 15 Temmuz 2016 itibari ile başladı. Son tarih ise 25 Temmuz. Binlerce öğrenci TEOG tercihlerinde 25 okul tercih edebilecek. İşte TEOG tercihleri hakkında bilgi...

Ülkemizde online sistemler vatandaşların hayatlarını her alanda kolaylaştırmaktadır. Çünkü online sistemler üzerinden bir çok resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanınız vardır. Online sistemleri vatandaşlara sunan kamu kurum ve kuruluşları vatandaşların şubeler üzerinden kaybetmiş olduğu zamanı yok etmeyi amaçlamaktadır. Online sistemler amaçlanan bu durumları tam olarak karşılamaktadır.

E-OKUL TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Gerek e Devlet sistemi olsun gerekse diğer resmi kurumlar olsun vatandaşlarımız online sistemleri şubelere göre daha fazla kullanmaktadır. e Devlet sisteminin yanı sıra eğitim öğretim sistemimizde bizlere yardımcı olan bir başka sistem ise e Okul sistemidir. e Okul sistemi ülkemizin eğitim öğretim sisteminin velilerimize ve öğretmenlerimize sunmuş olduğu resmi bir sistemdir.  e Okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler. E okul sistemi ilk okul, orta okul ve lise eğitim düzeyinde eğitim öğretim gören öğrencileri kapsamaktadır.

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.  Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internetadreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.