Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu merak konusu! 18 Temmuz

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu merak konusu! 18 Temmuz
Çeyrek altın fiyatları yaşanan olaylardan sonra ne kadar oldu? Yatırımcılar altın fiyatları ve çeyrek altındaki son gelişmeleri merak ediyor. İşte altın fiyatları ile ilgili son detaylar..

18 Temmuz 2016 Altın Fiyatları; İstanbul Kapalıçarşı'da 129,81 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 129,83 liradan, 810,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 820,00 liradan, 112,11 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 112,20 liradan, 811,31 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 831,65 liradan, 392,13 liradan alınan Yarım Ziynet 402,29 liradan, 196,68 liradan alınan Çeyrek Ziynet 201,15 liradan satıldı.

ÇEYREK ALTIN  GÜNCEL FİYATLAR İÇİN TIKLA 

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Küresel piyasalar pozitif görünümünü devam ettirirken, bugün Çin`de açıklanan büyüme verisinin beklentilerin hafif üzerinde olmasının ardından gün boyu yoğun veri akışının takip edileceği belirtiliyor.

Küresel piyasalar pozitif görünümünü devam ettirirken, bugün Çin'de açıklanan büyüme verisinin beklentilerin hafif üzerinde olmasının ardından gün boyu yoğun veri akışının takip edileceği belirtiliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, dün  yaptığı açıklamada Brexit'in ABD'nin ekonomik görünümünü “bulutlandırdığını”  belirterek, “Bu nedenle kısa vadede tedbirli ve sabırlı para politikasından  yanayım” dedi. Bugünkü yoğun veri gündemi öncesinde New York borsalarında dün  yükseliş eğiliminin ve rekorların devam ettiği görüldü. Dow Jones endeksi yüzde  0,73 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,53 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek  kapanışını gerçekleştirdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Boris Johnson’ı Dışişleri Bakanı  olarak ataması, piyasalarda soru işaretlerine neden olurken, İngiltere Merkez  Bankası'nın (BoE) faiz ve para politikasında değişikliğe gitmemesine karşın,  tutanaklarda parasal genişleme için ağustos ayı toplantısına işaret edilmesi  piyasalar tarafında pozitif karşılandı. Sterlin/dolar paritesi bu gelişmelerle  son 15 günün en yüksek seviyesi olan 1,3481'e kadar çıkarken, avro/dolar paritesi  1,11'in üzerinde dengelendi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,39, Fransa'da CAC  40 endeksi yüzde 1,16 yükseldi, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,24  değer kaybetti.

Bugün Asya piyasalarında, Çin'de açıklanan 2'inci çeyrek büyüme  verisinin yüzde 6,7 ile beklentilerin hafif üzerinde gelmesinin ardından Çin'de  Şanghay bileşik endeksi ve Brent petrolün varil fiyatı yatay bir seyir izlerken,  kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6 değer kazandı.

Yurt içinde, dün açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentileri  aşması ve cari işlemler açığının düşüşünü sürdürmesi ile analistlerin direnç  olarak nitelendirdikleri 82.200 puanı aşan BIST 100 endeksi günü yüzde 1,56  artışla 82.590 puandan tamamladı.

Analistler, bugün başta ABD'de enflasyon ve sanayi üretimi olmak üzere  yoğun veri akışının takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 83.500 ve  83.900 dirençlerinin gündeme geldiğini ifade ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, nisan dönemi işsizlik oranı

11.00 Türkiye, haziran ayı bütçe dengesi

12.00 Euro Bölgesi, haziran ayı TÜFE

12.00 Euro Bölgesi, mayıs ayı dış ticaret dengesi

15.30 ABD, haziran ayı TÜFE

15.30 ABD, haziran ayı perakende satışlar

16.15 ABD, haziran ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı

17.00 ABD, Michigan Üniversitesi temmuz ayı Tüketici Güveni Endeksi

Çeyrek altın fiyatları Türkiye’de altın yatırımı için en çok takip edilen kalemlerden biridir. Öyle ki çeyrek altın sosyal yaşamda da kendine yer bulmuştur. Bebek ziyareti için alınır; nişanlarda, düğünlerde, sünnetlerde takılır, altın günlerinde alınır ve bunun dışında pek çok vesile ile hediye olarak paylaşılır. Türkiye’de altın fiyatları ons, gram, cumhuriyet, tam, Reşat gibi birimlerle ifade edilirken bunlardan çeyrek altın en çok merak edilen ve takip edilenidir denilebilir. Çeyrek altın fiyatlarının çok yükseldiği dönemlerde ise gram altına olan ilgi ve talep artmaktadır.
ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.