LYS sınav sonuçları Açıklandı!

LYS sınav sonuçları Açıklandı!
Lys sonuçları için bekleyiş sona erdi. Öğleden sonra açıklanması beklenen Lys sonuçları için sorgulama haberimizden yapabilirsiniz. Metnin içindeki linke tıklayarak lys sınav sonuçlarını tc kimlik no ve şifreniz ile sorgulayabilirsiniz...

LYS 2016 sonuçları sorgulama adresini haberimizden öğrenebilirsiniz. 18-19-25-26 Haziran tarihlerinde LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 oturumları gerçekleştirildi. Üniversiteye girebilmek için çalışan ve LYS sınavında ter döken öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar bugün açıklanıyor. Sonuçlar, ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilecek. Sizler de LYS 2016 sonuçlarına açıklandığı andan itibaren ulaşmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

lys sonuçları için : https://sonuc.osym.gov.tr

ÖSYM'den yapılan açıklamada LYS sonuçlarının açıklanmasında herhangi bir değişiklik olmadığı, belirtildiği gibi 18 Temmuz'da yani bugün açıklanacağı duyuruldu.
Üniversiteye giriş sınavının ikinci basamağı olan LYS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. 
YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)'na giren adaylar LYS için de zorlu bir maratona girmişlerdi. 2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun da yayınlanmasının ardından şimdi tüm gözler LYS sonuçlarının açıklanmasında. 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçları 18 Temmuz'da ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup YGS sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

LYS SONUÇLARINDA ŞU BİLGİLER YER ALACAK?

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
YGS puanları ve başarı sıraları 
LYS puanları ve başarı sıraları
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

REHBER ÖĞRETMENİNİZDEN YARDIM İSTEYİN

İlk tercihte bir yere yerleşememe durumunda ek kontenjanla tercih yapabilme şansının olduğunu da hatırlatan Doğan, “Ancak ek kontenjanla yerleştirmede üniversitelerin bölüm kontenjanları çok azdır. Bunları dikkate alarak tercihlerinizi yapın ve elinizden geldiğince boşta kalmamaya gayret gösterin. Tercih yaparken mutlaka rehber öğretmenlerinizle istişare edin, onların yönlendirmeleri doğrultusunda tercihlerinizi netleştirin. Tercih dönemi zor bir süreç, öğrenciler artık gelecekteki mesleklerini, statülerini belirleyecekler. Okumak istemeyecekleri bölümü sırf sıralaması tutuyor diye tercih etmemeleri gerekiyor. Ne olursa olsun sadece sevecekleri, yaparken haz alacakları bölümlere ve mesleklere odaklanmaları gerekiyor. Öğrenciler tercih dönemlerinde mutlaka en az 2-3 rehber öğretmen ile fikir alışverişinde bulunsunlar. Seçecekleri bölüm ile o alanda çalışan birisinden meslek hakkında bilgi alsınlar. Hedeflerin ve ideallerin peşinden koşmak gerekir. Bir hayali olan öğrencilerin bu sene istedikleri bölüm gelmese bile bir kez daha çalışıp o bölüm için çabalamaları gerekiyor” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.