Kurban bayramı ne zaman? 2016

Kurban bayramı ne zaman? 2016
2016 Kurban bayramı ne zaman merak edilmeye başlandı. En çok merak edilen ise Kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusu oldu. Konuyla ilgili açıklama geldi. İşte Kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun yanıtı...

Kurban Bayramı nedir? 2016 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ? Bu yıl Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor yani bu yıl Kurban Bayramı ayın kaçında? Kurban Bayramı 2016 tarihi, 2016 Kurbanlık bayramı ne zaman sorusunun cevabı bu sayfada derledik. İşte 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün ve Kurban Bayramı 2016 hakkında tüm detaylar...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik merakla beklenen haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını söyledi. Ramazan Bayramı'nda tatilin uzatıldığını ve iç turizmin geliştiğini belirten Yıldırım, “Dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız" diye konuştu.

Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar Arife gününün ardından, 12 Eylül Pazartesi günü Kurban Bayramı başlayacak. Dört gün sürecek bayram perşembe günü sona erecek. Cuma günü de tatil kapsamına alınacak ve bu bağlamda 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili 10 Eylül'de başlayıp 18 Eylül'e kadar devam edecek.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı , Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.