Dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte son dolar kuru

Dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte son dolar kuru
Dolar fiyatları ile ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz. Ülkemizde yaşanan olaylardan sonra en çok aranan kelimeler arasında Dolar fiyatları var. Yatırımcılar dolar ne kadar oldu merak ediyor. İşte Dolar fiyatlarında son durum...

İstanbul Kapalıçarşı'da 2,94 liradan alınan dolar 2,9420 liradan, 3,2520 liradan alınan euro ise 3,2540 liradan satılıyor. Önceki kapanışta doların 2,8920 liradan, euro ise 3,2050 liradan satılmıştı.

Dolarda `U` dönüşü!

Türk Lirası, darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği kayıplarının bir kısmını geri aldı. Darbe girişiminin ardından 3.05`e tırmanan kur sabah saatlerinde 2.95``ten işlem görüyor.

Darbe girişiminin ardından 2.88 seviyelerinden 3.05'e kadar tırmanan dolar/TL girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından gevşemeye başladı. Kur haftanın ilk gününe 2.95 seviyesinden başladı. Şimşek'in "Panik yok, kalıcı etki olmaz" açıklamalarının ardından kur daha da gevşedi.

Dolar/TL saat 08:40 itibariyle 2.9498'e gevşedi. Euro/TL ise 3.27'den işlemde.

S&P Türkiye değerlendirmesi için beklemede!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye`de yaşanan gelişmelerin etkilerini önümüzdeki birkaç günde değerlendirecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 15 Temmuz gecesi yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin iç siyasi durumu, yurt dışı yatırımcıların buna verecekleri yanıt, kredi notları, Türk bankacılık sektörü, yapılandırılmış finansman işlemleri üzerinde potansiyel makroekonomik etki yönünden önümüzdeki günlerde değerlendireceklerini bildirdi.

S&P, 2 Aralık 2015 tarihinde yayınladığı raporda EMEA bölgesinde jeopolitik risklerin arttığını belirttiğini ve 1 Temmuz 2016 tarihli Ülke Riski Değerlendirmesi Güncelleme Raporu'nda Türkiye'yi ılımlı şekilde yüksek riskli olarak sınıfladığını da hatırlattı.

"Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi" 

AA Finans Analisti İslam Memiş, dün gün içinde yapılan işlemlerde piyasalara TL yetiştirmekte zorlandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
"Vatandaşlar, yatırım amaçlı biriktirdikleri döviz ve altınlarını bozmak için dün döviz büfeleri ve kuyumculara akın etti. Döviz büfeleri ve kuyumcular bu satışlara hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar dövizlerini ve altınlarını ihtiyaçtan dolayı değil FETÖ'nün planlarını bozmak için satıyorlardı. 

Döviz ve altınlarını satıp TL'ye dönen müşterilerimize neden sattığını
sorduğumuzda, 'elimdeki birikimle çok paralar kazanacağımı bilsem bile ben bugün
TL alacağım, FETÖ ve destekçilerine ders vermek için böyle yapmamız şart' diye cevap verdi. Biz de bu diyaloglardan yola çıktığımızda dün Türkiye piyasalarının en milli gününü geçirdiğine şahitlik etmiş olduk. Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi." 
Memiş, altının ons fiyatının 1.325-1.338 dolar aralığında dalgalanabileceğini, gram altın fiyatının ise 125-127 lira bandında işlem görebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.