O gece Devlet Bahçeli Erdoğan'ın yaveriyle ne görüştü?

O gece Devlet Bahçeli Erdoğan'ın yaveriyle ne görüştü?
Darbe girişimi gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınan darbeci yaveriyle görüştüğü ortaya çıktı. Bahçeli-Yaver görüşmesinin içeriği henüz net olarak bilinmiyor. Bahçeli'den açıklama bekleniyor.

Darbe girişimi gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınan darbeci yaveri Ali Yazıcı ile görüştüğü ortaya çıktı. Bahçeli-Yaver görüşmesinin içeriği henüz net olarak bilinmiyor. Bahçeli'den açıklama bekleniyor.​

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Yalçın, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Org. Akar'ın yaverinden MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıltıcı bir telefon geldiğini söyledi.

15 Temmuz gecesini anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  "Biz 22.30 civarı genel merkezdeydik. Devlet Bahçeli'nin o gece Cumhurbaşkanı ve 1. Ordu Komutanı ile bir görüşmesi olmadı. Bahçeli, kimsenin Ankara'da olmadığı bir dönemde çıkıp darbenin karşısında olduğunu ifade etti. Genelkurmay'dan Bahçeli'ye yaver üzerinden bir mesaj geldi. Muhtemelen Ali Bey'di zannediyorum. Genel Başkanımızı yanıltıcı bir mesajdı bu. Genelkurmay Başkanı'nın derdest edildiği bir zaman geldi bu bilgi genel merkeze. Her şeyin kontrol altında olduğuna yönelik bir mesajdı. Daha sonra Genel Başkanımız Başbakanı arıyor. Ulaşamayınca özel kalem müdürüne haber veriyor".

Bir gazeteci, 1. Ordu içinden bazı isimlerin bir muhalefet liderine ulaşarak "1. Ordu'nun temiz olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkılacağı" mesajını verdiğini aktarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.