Devlet Bahçeli'den hükümete 'OHAL' desteği

Devlet Bahçeli'den hükümete 'OHAL' desteği
MHP Lideri Devlet Bahçeli, hükümetin aldığı OHAL kararını desteklediklerini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Olağanüstü Hal İlanıyla" ilgili, "MHP Türkiye'nin oldukça kırılgan ve hassas bugünkü ortamında, devreye alınan olağanüstü hal kararını desteklemekte, hayırlı bulmaktadır. Ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir. Yaşanan zillet dolu anlar asla unutulmayacak, hainler ve destekçileri asla affedilmeyecektir. Yakalanamayan darbeciler stratejik hedef ve kişilere suikast ve sabotaj ihtimalleri korku ve kaygıları canlı tutmaktadır. Devlet yönetimi haklı olarak tedirgin ve telaşlıdır. Devletin ana vasfı intikamcı davranmaması, kin ve garezle önüne gelene suç isnat etmemesidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Olağanüstü Hal İlanıyla" ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en sarsıcı ve yüksek risk ihtiva eden dönemindedir. 15 Temmuz askeri darbe girişimi bertaraf edilmişse de, yankı ve artçı sarsıntıları hız kesmeden, hatta artan oran ve kıvamda devam etmektedir. FETÖ/PDY'ci kalkışma milli birlik ve kardeşlik üzerinde tedavisi, telafisi ve tamiri zaman alacak yıkım ve yaralar açmıştır. Türk milleti 15 Temmuz gecesi teröristlerin, devlet ve millet düşmanı odakların yoğun taarruz ve acımasız saldırılarına maruz kalmıştır. Yaşanan zillet dolu anlar asla unutulmayacak, hainler ve destekçileri asla affedilmeyecektir. Türk milleti büyük bir badire atlatmış, tankın önüne demokratik vicdan ve iradesiyle dikilerek darbeci emellere hak ettiği dersi cesurca vermiştir.

YAKALANAMAYAN DARBECİLER STRATEJİK HEDEF, KİŞİLERE SUİKAST, İHTİMALLERİ KAYGILARI CANLI TUTMAKTADIR

Milletine namlu çeviren, Meclis'ini, milli kurum ve kuruluşlarını bombalayıp kurşunlayacak kadar gözü dönen FETÖ'cü caniler Türkiye'yi alarma geçirmişlerdir. Halen yakalanamayan, ele geçirilemeyen darbecilerin varlığı, bunlardan kaynaklı stratejik hedef ve kişilere suikast ve sabotaj ihtimalleri elbette toplumsal korku ve kaygıları canlı tutmaktadır. Ülkemiz istikrarsızlığın koyu sisi altında, her tarafı hakimiyeti altına alan bulanık ve kuşkunun dar koridorundadır.

DEVLET YÖNETİMİ HAKLI OLARAK TEDİRGİN VE TELAŞLIDIR

Devlet yönetimi haklı olarak tedirgin ve telaşlıdır. Özellikle yargı, eğitim, üniversiteler, bürokrasi ve emniyet alanlarında olmak üzere onbinleri bulan açığa alma ve tasfiye işlemleri paralel çetenin nasıl ve nerelere kadar yuvalandığını da çok açık göstermektedir. Önemle ifade etmek isterim ki, bu toplu görevden el çektirme ve tutuklama tedbirleri yoğun şekilde uygulanırken, hukuk dairesinden çıkmamak, masum ve suçsuz kamu görevlilerini mağdur etmemek asıl ve şarttır.

DEVLETİN ANA VASFI İNTİKAMCI DAVRANMAMASI, KİN VE GAREZLE ÖNÜNE GELENE SUÇ İSNAT ETMEMESİ

Devletin ana vasfı intikamcı davranmaması, kin ve garezle önüne gelene suç isnat etmemesidir. Hukukun üstünlüğüne riayet ve demokrasinin kılavuzluğuna bağlılık şu sıralar en çok gözetilmesi ve dikkat edilmesi gereken erdemler arasındadır. Türkiye'nin güvenlik ve bekasını temin ve takviye etmek öncelikle hükümetin en temel görevidir. Bu maksatla gerekli ve aciliyeti olan yasal veya idari tasarrufların sırasıyla ve süratle alınması kaçınılmaz, ertelenemez, tehir edilemez bir zorunluluktur.

MHP KIRILGAN ORTAMDA ALINAN OLAĞANÜSTÜ HAL KARARINI DESTEKLEYİP, HAYIRLI BULMAKTADIR

Dün akşam toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararı doğrultusunda, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01.00'den itibaren doksan gün süreyle olağanüstü hal ilan etmiştir. Anayasanın 120'nci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 3'ncü maddesinin birinci fıkrası (B) bendi kapsamında ülke genelinde olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir.
Hür demokrasi düzenini veya temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi emare ve ihtimallerin belirmesi nedeniyle bu anayasal rejime başvurulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin oldukça kırılgan ve hassas bugünkü ortamında, devreye alınan olağanüstü hal kararını desteklemekte, hayırlı bulmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.