Adalet Bakanı Bozdağ: Gülen bu 5 ülkeye kaçabilir

Adalet Bakanı Bozdağ: Gülen bu 5 ülkeye kaçabilir
FETÖ darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından iadresi günceme gelen Gülen'in yalvarmaya başladığına vurgu yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in kaçmak için harekete geçebileceği 5 ülkeyi paylaştı.

FETÖ darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından iadresi günceme gelen Gülen'in yalvarmaya başladığına vurgu yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in kaçmak için harekete geçebileceği 5 ülkeyi paylaştı.

FETÖ darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeleri ve hükümetin atacağı adımlara dair açıklamalar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çarpıcı bilgiler verdi. Darbecilerin üstünde bulunan 1 dolarlarla ilgili kendilerine bilgi geldiğini açıklayan Bozdağ, yargısal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Yargısal süreçle ilgili de değerlendirmede bulunan Bozdağ, Anayasa üzerindeki uzlaşmanın önemine dikkat çekerek, "Yeni darbe girişimi ihtimali ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ, A Haber televizyonunda soruları cevapladı.

"5 ülkeye kaçabilir"

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD'den kaçmak için bir hazırlık içinde olduğuna dair kendilerine bilgi geldiğini belirten Bozdağ, "ABD'ye yalvarmaya başladı" dedi. Bozdağ, Gülen'in, Avustralya, Kanada, Mısır, Güney Afrika ve Meksika'ya kaçabileceğini açıkladı.

"Saklandığı yerde yakalanacak"

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, ardından da serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim üyesi olan Adil Öksüz ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bozdağ, "Saklandığı yerde yakalanacaktır" diye konuştu.

Darbecilerde bulunan 1 dolarlık banknotlar

Bana gelen bilgiler var ama onun aksi de çıkabilir. Soruşturma sonucunda net olarak ortaya çıkacaktır. 1 doların önemli bir fonksiyonu olduğundan şüphe yok.

İstanbul Başsavcılığında görev değişikliği

Hadi Salihoğlu başarılı bir hukukçu. Başarıyla hizmet etmiştir. Onun için ben bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. HSYK 1. Dairesi bugün orada yeni bir başsavcı ataması yaptı. İrfan Fidan Bey yeni başsavcı oldu. Ona da başarılar diliyorum. Bunun altında herhangi bir şey aramaya yok. Ben, her ikisi için de hayırlı olmasını diliyorum.

Yargının FETÖ'den temizlenmesi

Yargı Gülen'in yargısı olmaktan çıkarıldı. Fetullah Gülen'le ilgili irtibatı nedeniyle Anayasa'yı, her şeyi çiğneyecek ve bunu yaptığı zaman yanlış yapmadığını, hatta kendisini Cennet'e götüreceğini düşünen bir yargı mensubunun tarafsız olduğunu düşünebilir miyiz? Yargıya yönelik adımların, yargının tarafsızlığını yeniden ihya etmek için atılmış adımlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.