Petrol fiyatlarında düşüş olacak mı?

Petrol fiyatlarında düşüş olacak mı?
Rafinerilerin birkaç hafta içinde bakıma girecek olması, ham petrol stoklarını daha da artıracağı için petrol fiyatlarının ciddi oranda düşmesi bekleniyor.

Rafineri bakım sezonu öncesinde petrol fiyatlarında düşüş bekleniyor. Petrol piyasaları ise, depolarda rekor seviyede bulunan petrol ve petrol ürünleri stokuyla mücadele ediyor. Rafinelerdeki bakım nedeniyle ham petrolün işlenememesinin ham petrole olan talebi düşürmesi bekleniyor. Bu sebeple de önümüzdeki birkaç ay içinde petrol fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Uzmanlar, ABD’deki rafineri sektöründe Temmuz ve Ekim aylarındaki ham petrol alımlarının son 5 yıl içinde günde yaklaşık 1.2 milyon varil azalma gösterdiğini belirtiyor. Stratejik Enerji ve Ekonomik Araştırmalar Kurumu Başkanı Michael Lynch, “İnsanlar düşüş olmasını bekliyor ve endişeliler” dedi.

Öte yandan stoklardaki benzin miktarı da rekor seviyenin biraz altında yine yüksek seviyede bulunuyor. Ham petrol stoklarının üst üste 10 haftadır düşüşe geçmesine rağmen yüksek seviyede olmaya devam ettiğini belirten uzmanlar, bu düşüşün sona ereceği uyarısında bulundu. Fiyatların düşmesine etki eden haberlerin kısa vadede var olduğunu ifade eden uzmanlar, piyasaların bu tür haberleri umursamadığını bildirdi.

WTI ve Brent tipi ham petrolün fiyatı son günlerde yüzde 2’ye kadar düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.