Sağlık Bakanı Recep Akdağ GATA'daki son durumu paylaştı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ GATA'daki son durumu paylaştı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı TV programında GATA'da ve diğer askeri hastanelerde yaşanacak değişimi anlattı.

Askeri hastanelerdeki doktorların haklarının korunacağını aktaran Bakan Akdağ, GATA'daki öğrencilerinse diğer askeri okullardaki öğrenciler gibi farklı eğitim kurumlarına nakledileceğini açıkladı. 

İşte o konuşmadan satır başları:

Yaşadığımız büyük tramvadan sonra ciddi bir sivilleşme süreci yaşıyoruz. Askeri okulların kapatılması ve askeri kurumların bakanlıklara bağlanması gibi önemli adımlar attık. Bunlar tarihi sivilleşme adımlarıdır. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanması da yarım kalmış bir işti ve bunu tekrar hayata geçirmek için gerekli hamleler yapılacak. Vatandaşın talebi de bu yönde. Silahlı kuvvetler mensupları da bu karardan memnun.

GATA'DAKİ ÖĞRENCİLER DİĞER OKULLARA DAĞITILACAK

GATA bir eğitim tesisidir aynı zamanda. Geçtiğimiz sene kurulan Sağlık birimleri akdemisine işin akademik boyutu taşınacak. Halen eğitimine devam eden öğrenciler başka okullara dağıtılmaları bir tedbir olarak düşünülmüştür. Buradaki öğrenciler için de bu uygulanacak. Bundan sonraki senelerde de Sağlık Akademi Birimleri öğrenci alacak.

GATA DOKTORLARININ HAKKI KORUNACAK

Askeri doktorların hakları saklı tutuluyor. Şu andaki maaşlarını salkı tutuyoruz. Aslında bugün bulundukları konumdan geriye düşmeyecekler. Bu hastanelerde 5 bin yatakla hizmetin kalitesi artırılacak . Şehit yakınlarımız ve gazi yakınlarımız için bu hastanelerde öncelik verilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.