Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Ağustos tehditlerine çok sert cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Ağustos tehditlerine çok sert cevap!
Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Ağustos" tehditlerine çok sert cevap verdi.

Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'ye yakın hesaplardan paylaşılan "14 Ağustos" tehditleriyle ilgili olarak, "Yaşananlardan ders almadıkları gibi “Şu günü, bekleyin bu günü bekleyin” diyorlar. Milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Ne diyorlar “14 Ağustos'u bekleyin”. Biz namert değiliz mertiz mert… Biz seferle emrolunduk. Zaferle değil. Zafer hakimler hakimi olan Allah’a aittir. Biz şu anda seferdeyiz. Alçaklık bir karakter meselesidir. Milletimiz onların boylarının ölçüsü ölçü" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Millet olarak ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yılı Cumhuriyet tarihimizde de PKK'sından DHKPC'sinden DAEŞ'ine kadar karşı karşıya kaldık. Burada sorulması gereken soru şu; bu ülke niçin bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor. Elbette diğer ülkelerde her şeyin süt liman olduğunu söylemiyorum. Biz tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.

"MİLLET ARKAMIZDAN YÜRÜDÜ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI"

Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Millet arkamızdan yürüdü. Bir anda hepsi meydanlara, havalimanlarına geldi. Farkı vardı, bizim milletimiz tankların altına yattı. Uçaklardan kaçmadı. Helikopterlerin bütün mermilerine karşı göğsünü siper etti. 

"AMERİKA'YI DA ELE GEÇİRECEKLER"

 Mücadeleyi bırakırsak hem vatansız hem milletsiz kalırız. Ben hep bizim Rabia'mız var diyorum. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak.  15 Temmuz bu milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma girişimidir. Bu ihanet şebekesinin ne vatan diye, ne millet diye bir derdi yoktur.Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar.Amerika'yı da ele geçirecekler ha. Bunu söylüyorlar. Havaları bu.

"MİLLİ OLARAK DA SAPKIN BİR ÖRGÜTLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz'un en büyük kazanımı milletimizin bu ihanet şebekesinin maskesini indirmiş olmasıdır.  Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, parti farkı gözetmeksizin sokaklara inerek bizim vatanımızdan başka güvenecek dalımız yoktur demiştir.

"ELİNDE BAYRAKTAN BAŞKA SİLAHI OLMAYAN İNSANLARA BOMBA YAĞDIRDILAR"

TOBB'un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim. Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. BU külliyede 5 tane şehidimiz vardı altıncısı da Oğuzhan oldu. Elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine bomba yağdırabilir mi? Külliyenin önündeki insanların elinde silahları yoktu. İnsanların sadece imanları ve bayrakları vardı. Şimdi ben daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet dediğim bu takıma, bunların cemaatle falan alakası yok. Bunlar tam bir terör örgütüdür.

"NOKTAYI KOYMADIK, BU İŞ DEVAM EDİYOR"

Bu terör örgütü aileleri birbirinden ayırıyor. Bunları ben hep haşşaşi diye anıyorum. Bunlar Hasan Sabbah'i yolunda. Onların çok iyi kadroları var. Şeytan da melekti, ilk isyan eden o oldu. Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar. Noktayı daha koymadık, bu bir virgüldür, bu iş devam ediyor. Temizlemek zorundayız. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.  Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi bir ayağımızı sıkı sıkı basmak, diğeriyle tüm dünyayı dolaşma iradesindeyiz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN DA YENİKAPI'DA OLMASINI İSTİYORUM"

Yenikapı'da pazar günü miting düzenlenecek. Parti farketmiyor. Bu milli birliğimizin ifadesi olmak üzere mesajlarımızı birlikte verelim istedim. Demokrasi ve şehitler mitingi olduğu için Türk bayrağından başka bayrak gelmesin istedim.
 Yani orada bayrağımızın dışında parti bayrağı, sendika şu bu hiçbir bayrak istemiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Azerbaycan bayrağı dalgalanabilir. Sayın Devlet Bahçeli'nin haberini aldık, sağolsunlar varolsunlar. Ben Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum.  Onlar da bir heyetle olacakmış, umarım durumu tekrar gözden geçirir ve gelirler. FETÖ'nün bürokrasideki gücünü kırmak adına ciddi adımlar attık.

"BİR DE İŞ DÜNYASI AYAĞI VAR"

Bu sinsi örgütün TSK içindeki yapısı da deşifre oldu. Bir de iş dünyası ayağı var. Belki en güçlü oldukları yer orasıdır. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm düzenini tamamen kesmekte kararlıyız.

"FİNANSE EDENLERİ DE ASLA AFFETMEYECEĞİZ"

Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak finanse edeni de asla affetmeyeceğiz. Ama, fakat diye başlayan cümleler kuranlar, bana göre onlarla birlikte olanlardır. Bunlar hırsızdır, çünkü sınav sorularını çalarak milyonlarca kişinin geleceğini çalmışlardır. Bu adamlar katildir. Çünkü ellerine masumların kanu bulaşmıştır. 

14 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

Pensilvanya'daki üst akıl değlidir, üst akıl başka. Karşımızdaki bu açoık fotoğrafa rağmen aklını kullanmayan aynı ihanete ortak olmaz mı? Yaşananlardan ders almadıkları gibi şu günü, bu günü bekleyin diyerek milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Şimdi de ne diyorlar 14 Ağustos'u bekleyin. Biz namert değiliz mertiz, mert. Zafer, hakimler hakimi olan Allah'a aittir. 

Şahsiyetiniz kirlenmişse yılın 365 günü ihanetiniz dışa vurursunuz. Attıkları her adım içindeki bulundukları foseptik çukuruna onları daha da içine çekiyor. Yedikleri her darbe onları daha da ifşa edecek. Şimdi çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan o ize şah damarından daha yakın diyor. Be dangalak, be şarlatan bize şah damarından yakın olan sadece Rabbimiz'dir. Pensilvanya'yı tanrılaştırıyosun bu bir şirktir. FETÖ mensupları sadece Pensilvanya'daki şarlatanlara inanıyor. Dünyaları ile birlikte ahiretlerini de yattıklarının farkında değiller.

"'FETÖ'NÜN GÜNAH GALERİSİ' DİYE KİTAP YAYINLAYIN"

Sözde kitaplar yazıyormuş, eserleri varmış. Diyanet İşleri Başkanı'mıza da söyledi. Bunun zösde eserlerini bir incelesinler ve inceletsinler. Bu kitapların içerisinde birçok dinimizle bağdaşmayan ifadeler var. Ondan sonra'da "FETÖ'nün günah gelerisi" diye bir kitap yayınlayın. İşadamlarımızdan da bir ricam var. Hala içinizde bu gafletten uyanmayalar varsa derhal onları adalete teslim edin. Bu yakınınızda olabilir. Çünkü bu süreçte kardeş, kalleş. Kardeşi var, oğlu var bunları savunuyor. 

"BATI, ZİL TAKIP OYANYACAKTI"

Odalarımız ve borsalarımız ahilik geleneğimizihn bugünkü temsilcisidir. Ahi aynı zamanda yeri geldiğinde malıyla yüreğiyle ülkesi için mücadele eden, geleceği de inşaa eden kişidir. Darbe girişiminin gerisindeki amaçlarından biri de Türkiye'nin birikimini yok etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Artık daha çok çalışacağız. Ekonomimiz bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı başka şey bekliyordu, zil takıp oyanyacaktı ama Raabim bunlara izin vermedi, ziileri elerinde oturup kaldılar. 

Ülkemizin ekonomik göstergelerinde hiçbir sıkıntı, sorun yoktur. Borçlanma faizi yüzde 63'ten Haziran'da yüzde 9,3'e geriledi. Uluslararası finansman konusunda hiç bir sıkıntımız yok. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervimiz artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bu rakam yetmez, süratle 165 milyar dolara ulaşmamız gerekiyor. Miletimiz ihanetin ekonomik yönünü deşifte etti, döviz satmak için bankalara hücum etti. Bu büyük ne büyük millet! Niye? Devletine güveniyor. Eskiden OHAL ilan edilince marketler boşalırdı, şimdi tam tersine meydanlarda sokaklarda millet. Hayat olumlu anlamda anormal. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında bu durum böyle.15 Temmuz'dan bu yana dövizden TL'ye geçen rakam 10 milyon dolar. 12 Aylık enflasyon makul bir düzeyde gerçekleşti. Hükümetimiz gerekli adımları atarak bu süreci ekonomi alanında da başarılı bir şekilde yönetmiştir. Ekonomi de reformlar kesintisiz şekilde sürecektir. 

"KONUT ALIMLARINDA FAİZ ORANLARI 10'UN ALTINA ÇEKİLSİN"

Buradan açıklıyorum, konut alımlarında özellikle özel sektör ve bankaralı şu faiz oranlarını yıllık şöyle 9'a doğru çekşverinler. Ya kaybetmezsiniz ya. Sinyaller geliyor. Yıllık fazi oranlarının 10'un altında rakamlara, sanayicilerimiz için de oranları çok daha aşağıya çekip sürümden kazanmasını isteriz. Hangi banka kendi öz sermayesiyle çalışıyor? Hepsi milletin bankasıyla çalışıyor. Dolayısıyla sürümden kazan. Dünya sıfıra yakın faizle çalışırken, bize ne oluyor? Olmaz ya bu zulümdür, zulüm.  Emlak konuta sordum şuanda büyük bir konut satışımız var dedi. 

İnşaat sektörünün hedefinde çok önemli sektörler var. Ortalama en az 300 sektörü ilgilendiriyor. Hepsinde dolayısıyla bir hareketlenme olacak. Başta devlet bankalarıyla görüşerek olmak üzere inşallah gerekli adımları atmış olacağız. Artık bu ülkenin imkanları sadece ve sadece milleitmizin hizmetinde olacak.

"BUNLARI SIRTIMIZDA TAŞIMAYA MECBUR DEĞİLİZ"

Fransa'da basit bir terör saldırısı oldu önce 3 ay OHAL ilan ettiler yetmedi 3 ay sonrada 6 ay ilan ettiler. Biz şimdi 3 ay OHAL ilan ettik diye rahatsız olanlar oldu. Devleti yeniden yapılandırmaya mecburuz. 14 yıllık dönemde biz dersimizi iyi çalıştık. Bir çok arkadaşım ciddi deneyim kazandı bu süreçte. Dolayısıyla mevcut aksamaların giderilmesi gerekir. Bana hep sizden de şikayet gelirdi, diyelim ki bir işçiden memnun değilsin, çıkartıyosun ama dava açarak geri geliyor. Biizm artık bunları gözden geçirmemiz gerekiyor. Bir insan faydalı değilse bu insanı sırtımızda taşımaya mecburuz. Kıdem tazminatını verirsin, ihbar tazminatını verirsin, eyvallah dersin. Bunlardan şimdi tüm sektörleri arındırma zamanıdır. Devletin yeniden yapılanması şart. Bunları aşmamız gerekiyor. Aynı şekilde TSK'nın da yeniden yapılanması gerekiyor.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Ben dünyayı incelettim, çalışmalar yaptım. Nerede ne gibi başarılı uygulamalar var bunları gördük. Ama biz hala 50'li yılların yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz. Darbe yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz. Anayasa çalışmalarında şuanda 62 madde görüşülmüş onay verilmişti ama parlamentodan geçirilemedi. Şimdi diyoruz ki en az 10 maddeyi hemen geçirelim. Devleti güçlü hale getirecek omurgayı kuralım. Bu konuda şuanda yapılan görüşmelerden de ilk anda olumlu gelişmeler oldu. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.