HDP'li vekile jet hızıyla yeni kimlik!

HDP'li vekile jet hızıyla yeni kimlik!
Meclis'te bir ilk yaşandı. HDP’li vekilin, akşam ettiği şikayetle, kimliği TBMM tarafından sabahına düzeltildi.

 

HDP Batman Milletvekiil Ali Atalan, Ezidi olduğunu belirtmesine rağmen, TBMM milletvekili kimliğinde din hanesinin İslam olarak yer almasını eleştirdi. Kürsüden yaptığını konuşmayı dinleyen TBMM Başkanvekili AkifHamzaçebi, derhal devreye girdi. Atalan’ın din hanesinde Ezidi yazan kimliği sabahhazırlandı.

KİMLİK BİR GECEDE DÜZELTİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece söz alan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Ezidileri TBMM’de temsil ettiğini, her yerde Ezidi olduğunu dile getirmesine rağmen, nüfus cüzdanında din hanesinin boş, TBMM kimliğinde ise İslam olarak yazdığını anımsattı. Atalan, din ve vicdan hürriyetine aykırı ve dayatmacı bir uygulama ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Oturumu yöneten Akif Hamzaçebi, derhal TBMM bürokratlarına talimat vererek, Atalan’a dini Ezidi yazan yeni bir kimlik düzenlenmesini istedi. Bürokratlar, yeni kimliği dün sabah saatlerinde hazır ettiler. Ancak Mardin’deki bir programa katılmak için Ankara’dan ayrılan Atalan’a kimlik ulaştırılamadı.

page_3g-erisimindeki-engellemeler-anayasaya-aykiridir-sebebi-aciklanmalidir_813342683.jpg

HAMZAÇEBİ DEVREYE GİRDİ

Hamzaçebi, Atalan’ı arayarak yanlışın düzeltildiğini söyledi. Atalan, Hürriyet’e ise, “Bu olumlu bir adım, Akif Beye çok teşekkür ediyorum. Bu bir örnek olacak. Ancak sadece benim kimliğinde din hanesinde Ezidi yazması tek başına yeterli değil. Türkiyegenelindeki tüm Ezidilerin sorunu bu, şimdi benim kimliğimdeki bu sorunun düzeltilmiş olması, belki onlar için de emsal olur. Eğer buradan yola çıkarak, tüm ezidiler için bu adım atılacaksa, çok sevinirim. TBMM buna örnek olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum