LYS tercih sonuçları Açıklandı mı?

LYS tercih sonuçları Açıklandı mı?
LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanavak merak konusu. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz gözler tercihlere çevrilmişti. Peki LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylı bilgiler...

LYS tercih sonuçları için adaylar büyük heyecan yaşıyor. 2016 LYS tercihlerinin gece yarısı sona ermesi ile birlikte artık yeni bir heyecan başladı. Adaylar dört gözle tercih ettikleri üniversiteleri kazanmayı bekleyecek. LYS 2016 hakkında tüm detaylar haberimizde sizler için derledik...


LYS tercih süresi dün saat 23:59'da sona ermesi ile birlikte gözler 2016 LYS tercih sonuçlarına çevrildi. Binlerce öğrencinin istediği üniversiteleri seçip ÖSYM sitesinden tercihlerini yaptı. 2016 LYS tercih sonuçları hakkında ÖSYM açıklama yaptı mı? LYS 2016 hakkında tüm detaylar haberimizde... İşte tüm detaylar...

Son yapılan açıklama sonrası ÖSYM tercih sürelerini uzatmış bu kararlar birlikte Tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihte uzamış oldu. Peki öğrencilerin merak ettiği 2016 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM konu ile ilgili şuana kadar herhangi bir açıklama yapmadı ancak birkaç hafta içinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM - ÖSYS 2016 TERCİH KILAVUZU

Lisans programlarına yerleştirilmeyi bekleyen öğrencilerin ter döktüğü LYS sınavı yapıldı, öğrenciler sorumlu oldukları derslere göre farklı oturumlara girdiler. 25-26 Haziran tarihinde yapılan LYS oturumlarının soru ve cevapları açıklandı. Sınav sonuçları açıklanana kadar sınav başarı durumları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler soru ve cevaplar üzerinden kendini kontrol edebilecek. ÖSYM LYS soru ve cevaplarını aşağıdaki, LYS soru ve cevapları yazısına tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

2016 SINAVSIZ GEÇİŞ TERCİH KILAVUZU - ÜNİVERSİTEYE SINAVSIZ GEÇİŞ HANGİ PUANA GÖRE YAPILIR

Tercih kılavuzunun açıklanmasından sonra sınavsız geçişte hangi puana bakılır? Birçok öğrenci tarafından merak ediliyor. 2016 ÖSYM Sınavsız Geçişin olacak mı? ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene de sınavsız geçiş olacak fakat aşağıdaki özellikleri kapsayacak.

ÜNİVERSİTEYE SINAVSIZ GEÇİŞ ŞARTLARI

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının kendi mesleki ve teknik eğitim bölgesi içerisinde bulunan meslek yüksekokuluna sınavsız olarak yerleştirileceklerdir.  2016 ÖSYM Sınavsız Geçiş Tercihleri de 2016 YGS LYS tercihleri ile birlikte alınacak.Yani farklı zaman dilimi söz konusu olmayacak.

2016 ÖSYM SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ (2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI)

Meslek ve teknik lise mezunlarının sınavsız geçişle yerleşebilecekleri önlisans (2 Yıllık Üniversite) programları aşağıda sıralanmıştır. Bu tabloda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının hangi alanlarından (mor renkli) mezun olanların ön lisans programlarından hangilerine Sınavsız Geçişle yerleştirilecekleri gösterilmiştir. Yani renkli olarak yazılmış alandan mezunsanız, hemen altındaki normal yazılmış bölüme sınavsız girebilirsiniz. Tüm bölümler bu listede yer almaktadır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların sınavsız yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Bu programlara yerleştirmede öncelik, sınavsız geçiş hakkı olan adaylardadır. Sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlara, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar (tercih ettikleri takdirde) ilgili YGS yerleştirme puanı ile yerleştirilir.

Not: Meslek liselerinden ön lisanslara geçişte ek puan geliyor.YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören kanun taslağına göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunu öğrenciler, YÖK'ün belirleyeceği aynı alanda bir ön lisans programına yerleşmeleri halinde ek puan hakkı kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.