Rio 2016 olimpiyatları hangi kanalda yayınlanacak?

Rio 2016 olimpiyatları hangi kanalda yayınlanacak?
Rio 2016 olimpiyatları resmen başladı. Google'da olimpiyatlarla ilgili sürpriz yaptı. Bugün google giren kişileri olimpiyat doodle ile karşılaştı. Peki 2016 Rio olimpiyatları hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

Google Rio Olimpiyatları için özel doodle hazırladı. Peki Rio Olimpiyatları hangi kanalda yayınlanıyor. Doodle olan en kapsamlı spor organizasyonu Rio Olimpatları'nın tüm ayrıntıları ve yayınlanacağı kanal haberimizde yer alıyor. TRT ile olimpiyatların Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran Saran Group arasında bir süredir devam eden 'yayın ücreti' pazarlıkları anlaşma sağlanamaması nedeniyle tıkanma noktasına gelmişti. Olimpiyatların resmi açılışına saatler kala anlaşma sağlandı.

Tüm spor dallarından oluşan yaz olimpiyatlarının bu sene ki adı Rio Olimpiyatları 2016 adından da anlaşılacağı üzere Brezilya'nın Rio De Jenario semtinde yapılacak. Rio olimpiyatlarında 206 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele edecek. 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 55 erkek ve 48 kadın sporcu Rio'da temsil edecek.

RİO 2016 YAZ OLİMPİYATLARI BAŞLADI!

Bu sene 31. si düzenelenen ve 4 yılda bir yapılan yaz olimpiyatlarının bu seneki adı RİO olimpiyatları ve herkesin merak ettiği konu da Türk sporcuların isimleri ve hangi dallarda yarışcağı. Bu sene 206 ülkeden oluşan Rio Olimpiyatları'na Kosova ve Güney Sudan ilk defa katılacak.  RİO Karnavalı'na 10 bin 500 sporcu katılım sağlayacak. 28 spor branşı içinde yer alan 39 dalda mücadele edecek.  RİO Karnavalı 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezlya'nın dört bir yanında devm edecek.

TÜRKİYE'DEN KAÇ SPORCU KATILACAK?

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 55 erkek ve 48 kadın sporcu Rio'da temsil edecek. Yaş ortalaması 26,57'ye ulaşan 103 sporcu Türkiye'nin madalya umudu olacak.. Tarafsız sporcuların yanısıra  "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı" da olimpiyat bayrağı altında yarışacak.

RİO 2016 HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’ta bulunuyor. TRT’nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup’un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Yani, dev organizasyonun başlamasına 1 gün kala, Türkiye’den herhangi bir TV kanalı, henüz yayın hakları ile ilgili bir anlaşma yapamadı. Yani bu gidişat ile RİO oyunları Türkiye'den izlenemeyecek

RİO OLİMPİYATLARINDA KAÇ KİŞİ YARIŞACAK?

206 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele edecek.

Olimpiyat bayrağı göndere çekildi

 Olimpiyat bayrağını ülkenin yıldız kadın futbolcusu Marta Vieira, Brezilya'da Yargıtay Mahkemesine seçilen ilk kadın Ellen Gracie, plaj voleybolcuları Sandra Pires Tavares ve Emanuel Rego, basketbolcu Oscar Schmidt, atlet Joaquim Cruz, kardiyoloji uzmanı Rosa Celia Pimentel ile yelkenci Torben Grael taşıdı.

Bayrak daha sonra Maracana Stadı'nda göndere çekildi.

Olimpiyat andı, "More Project" isimli çocuklara yardım vakfının seçtiği 40 çocuktan oluşan koro tarafından okundu.

 Meşaleyi De Lima yaktı

Olimpiyat meşalesinin sporcular tarafından yakılması geleneği, Rio 2016'da bozuldu.

Brezilya'nın teniste eski dünya 1 numaralarından Gustavo Kuerten, stada getirdiği meşaleyi eski kadın basketbolcu Hortencia Marcari'ye verdi. Son olarak meşaleyi, Marcari'den teslim alan eski atlet Vanderlei Cordeiro De Lima yaktı. Meşaleyi yakması beklenen Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele ise fiziksel sorunları yüzünden törende yer alamadı.

De Lima'nın yaktığı meşale, stat çatısı altına konan ve enerji kaynağı güneşi temsil eden spiral şeklindeki düzeneğe yerleştirildi.

Meşalenin yakılmasının ardından tören, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.